Bugun...



Batman Üniversitesinde bölüm ve program sayıları artıyor

2021, 2022 ve 2023 yıllarına ilişkin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna göre Batman Üniversitesinin önlisans ve lisans programlarında her yıl artış olduğu bildirildi.

facebook-paylas
Tarih: 27-07-2023 00:01


2021 yılına ait YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda üniversitenin 46’sı önlisans, 25’i lisans olmak üzere toplam 71 program yer alırken; 2022 yılına ait kılavuzda üniversitenin 50’si önlisans, 29’u lisans olmak üzere toplam 79 program yer aldığı aktarıldı.

 

2023 yılında ise üniversitenin 50’si önlisans, 30’u lisans olmak üzere toplam 80 programın kılavuzda yer aldığı belirtildi.

2023 Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı Yerleştirme Sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversitenin öğrenci sayısında da artış sağlaması bekleniyor.

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, program ve öğrenci sayılarının sadece nicelik olarak değil nitelik olarak da artması için gerekli altyapıyı oluşturduklarını belirtti.

Batman Üniversitesi’nin fiziki imkânlarının yanı sıra akademik ve bilimsel gelişimine de her geçen gün yeni bir ivme kazandırıldığına dikkat çeken Rektör Demir, öğrenci odaklı bakış açısıyla nitelikli, bölgenin ve ülkenin teknik ve akademik ihtiyaçlarını karşılayabilecek her programı üniversite bünyesine katmaya çalıştıklarını, gerekli çalışmaları yürütmeye devam ettiklerini ifade etti.

Aday öğrencilerin, 2023 YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda Batman Üniversitesinin programlarını incelemeleri ve tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Demir, Batman’ın öğrenciler için kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan da yaşanabilir bir şehir olduğunu kaydetti.




Bu haber 430 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI