Bugun...



SİİRT'TE SAHTE DİŞ HEKİMİ SKANDALI MAHKEMEYE TAŞINDI

Sahte Diş Hekimi İddiaları Siirt'te Gündemde

facebook-paylas
Tarih: 14-05-2024 17:28

SİİRT'TE SAHTE DİŞ HEKİMİ SKANDALI MAHKEMEYE TAŞINDI

 

 

Yasin GÜLER - Siirt'te özel bir diş polikliniğinde faaliyet gösteren sahte diş hekimi iddiaları, şehirde büyük bir skandala yol açtı. İddialara göre, klinikte görev yapan İlyas K. adlı şahıs, kendisini diş hekimi olarak tanıtarak, hastalara diş çekimi, dolgu, emax ve implant gibi uzmanlık gerektiren işlemler yaptı. Ancak, bu işlemlerin çoğunun yetkisiz ve ehliyetsiz bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Mağdurların Şikayetleri Üzerine Ortaya Çıktı

Olay, mağdurlardan biri olan Gamze Y.'nin yaşadığı sıkıntılarla gün yüzüne çıktı. Gamze Y., ciddi ağrılar ve sızılar yaşadıktan sonra yaptığı araştırmalar sonucunda, İlyas K.'nın aslında bir diş hekimi olmadığını öğrendi. Bu durum, klinikte gerçekleştirilen işlemlerin ne denli tehlikeli olduğunu gözler önüne serdi.

SİAHED Başkanı Dr. Özgür AYDIN'dan Şok Açıklamalar

Sahte diş hekimi skandalıyla ilgili olarak SİAHED Başkanı Dr. Özgür Aydın, basın mensuplarına şok açıklamalarda bulundu. Aydın, klinik sahiplerinin sağlık müdürlüğü yetkilileriyle ilişkileri olduğunu ve bu ilişkilerin klinikte işlenen suçların örtbas edilmesine neden olduğunu iddia etti. Sağlık müdürlüğünün, klinikte gerçekleşen suçlara göz yumduğunu öne süren Aydın, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını belirtti.

Hukuki Süreç

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre, sahte diş hekimi İlyas K., 3 ila 5 yıl arasında hapis cezasıyla yargılanacak. Ayrıca, klinik mesul müdürü Süleyman C. da İlyas K.'nın yaptığı işlemlerden menfaat sağladığı iddiasıyla yargılanacak. Bu gelişmeler, şehirdeki sağlık sektöründe yaşanan skandalın boyutlarını gözler önüne sererken, halkın güvenliğinin sağlanması için hukuki sürecin titizlikle yürütülmesi bekleniyor.




Bu haber 1304 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Asayiş Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI