Bugun...



Siirtli yaşlılar: Filistin halkının katledilmesi yüreklerimizi parçalıyor

Kadın, çocuk, yaşlı demeden Müslüman Filistin halkının katledilmesinin yüreklerini parçaladığını ifade eden Siirtli yaşlılar, gece gündüz Gazze için dua ettiklerini belirttiler.

facebook-paylas
Tarih: 09-11-2023 01:17

Siirtli yaşlılar: Filistin halkının katledilmesi yüreklerimizi parçalıyor

ABD, Filistin’de hakları ve özgürlükleri ellerinden alınmış, vatanları işgal edilmiş, toprakları gasp edilmiş bir halkı ve onun direnişini sindirmek amacıyla siyonistlerin yanında yer alırken, mazlum halka arka çıkmaları gereken İslam ülkelerinin liderleri ve ordularının ise elleri kolları bağlı. Yapılan katliamlara sessiz kalınması, Müslüman halklar nezdinde tepkilere yol açıyor. 

Ellerinden dua etmek ve maddi yardım yapmaktan başka bir şey gelmediğini ifade eden yaşlılar, bu noktada devlet yetkilileri veya Cumhurbaşkanının bir adım atması gerektiğini ve bu yaşlarına rağmen savaşa çağrılmaları durumunda da Filistin halkı için ölmeye hazır olduklarını kaydettiler.

"Ben 80 yaşındayım, vallahi eğer devlet yol açarsa ben bu halde savaşa gideceğim"

Filistin'de yaşanan katliamlara katlanmanın çok zor olduğunu ifade eden Osman Eşin, "Biz onlar için çok üzülüyoruz ama elimizde bir şey yok. Devletin, bir şey yapması gerekiyor. Ben 80 yaşındayım, vallahi eğer devlet yol açarsa ben bu halde savaşa gideceğim, Allah siyonistleri kahretsin. Elimizden geldiği kadar maddi yardım yapıyoruz. Bazılarının elinden binler, bazılarının elinden de sadece 10 lira gelebilir ama herkesin yardım etmesi gerekiyor. Yahudi mallarına da boykot uygulanmalı, kim onların malını yerse günah işlemiş olur. Onlar kardeşlerimizi öldürecek siz gidip onların malını alacaksınız öyle olur mu?" şeklinde tepkisini dile getirdi.

"Siyonistlere ait malların boykot edilmesi gerekir"

İşgal rejimine ait malları almadığını ifade eden Abdurrahman Tunç, "Hangi ürünleri varsa almıyorum ve almamalıyız. Allah o siyonistlerin bin belasını versin, elimizi semaya kaldırıp dua ediyoruz. Elimizden gelse oraya savaşmaya gideriz.  İçimiz öyle yanıyor ki gözlerim yaşlarla doluyor. Ben Cumhurbaşkanı olsaydım ve Türkiye'de bir kişinin dahi kalmayacağını bilseydim işgal rejimine saldıracaktım. Bölgede Mısır, Suudi Arabistan ve İslam ülkeleri var ve işgal güçlerinin 10 milyon nüfusu var katliamlara seslerini çıkaramıyorlar. Demek onlar da aynı zihniyettedirler." şeklinde konuştu.

"O çocuklar bombalar altında yanarken, parçalanırken nasıl rahat olalım? Ben ve eşim ağlıyoruz"

Üzüntüden yemek yiyemediğini gözyaşlarıyla anlatan Süleyman Koyuncu, "O çocuklar bombalar altında yanarken, parçalanırken nasıl rahat olalım? Hepimiz, ailece ben ve eşim ağlıyoruz. Ne yapabiliriz ki, elimizden bir şey gelmiyor. Filistin vurmuş diyorlar kaç işgal rejiminin askeri öldü? Kardeşlerimiz için yanıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Ben ayakları ağrıdığı için çarşıya kadar yürüyemiyorum ama Filistin'e gidilecek dense vallahi bu halimle giderim, Allah yolunda giderim, bu kadar Müslüman ölüyor, kadın erkek, hamile kadınlar ölüyor, parçalanıyor. Bu durum kimin hoşuna gidiyor. Ben keşke Cumhurbaşkanı olsaydım, ne olursa olsun giderdim." şeklinde duygularını paylaştı

"Dünyanın yeni firavunları siyonistler ve Amerika oldu"

Filistin'de yaşanan katliam karşısında bir şey yapamaması nedeniyle vicdan azabı çektiğini ifade eden Kemal Sıtkı, "Keşke onlara yardım edebilseydik. Eskiden dünyanın en zalimi Firavun vardı, şimdi ise dünyanın yeni Firavunları hem siyonistler hem de Amerika oldu. Orada çocuklar ölürken Avrupa Birliğini hiç mi vicdanı yok ama Müslümanlar bir şey yapsa kıyameti koparıyorlar. 1948'den bu yana Filistin'de zulüm yapıyorlar. İnşallah bu zulümleri başlarına yıkılacak. Bütün Arap ülkeleri, işgalcilerin mallarına boykot uygulamalı, elçiliklerini de kapatmalı. " çağrısında bulundu.

"İşgalciler çok rezil bir millet, Filistinli mücahid öldürebildiler mi, sadece kadın ve küçük çocukları öldürüyorlar"

Bir Müslüman olarak kardeşlerinin katledilmesinden dolayı vicdan azabı çektiğini ifade eden Muhdi Bildik, "Allah onların belasını versin, inşallah belalarını da verecek. İşgalciler çok rezil bir millettirler. Tıpkı sahte kabadayı gibi, şimdiye kadar bir Filistinli mücahidi öldürebildiler mi, sadece kadın ve küçük çocukları öldürüyorlar. Bu rezalet değil mi? Onlara lanet gelsin Müslümanlara ise diyecek hiçbir sözüm yok. İçim yanıyor. Beni çağırsalar Filistin'e seve seve giderim." şeklinde tepki gösterdi.

"Müslümanlar olarak Yahudi mallarını boykot etmemiz gerekiyor"

İster gece ister gündüz her namaz kıldığında Gazze'deki Müslümanlar için dua ettiğini söyleyen İzzettim Toprak, "Yaşlı olarak ta olsa izin verseler ve Fiilîsine gidip savaşırım. Madem biz Müslümanız, namaz kılıyor ve zekât veriyoruz, Müslümanlar olarak Yahudi mallarını boykot etmemiz gerekiyor. Onların mallarını almak haramdır." ifadelerini kullandı.

"Bugün Filistin'in ama yarın da diğer İslam ülkelerinin sırası gelecek"

Suudi Arabistan ve diğer İslam ülkelerinin neden yardım etmediğini sorgulayan Veysel Çakaz,"Çünkü onlar, Amerikan köpeğidirler, onlarda İslam yok. Bugün Filistin'in ama yarın da onun sırası gelecek. Gece gündüz Filistinli Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz, ağlıyoruz ama elimizden bir şey gelmiyor. Cumhurbaşkanımız gitmemize müsaade ederse, canımızı feda ederiz." şeklinde konuştu

 




Bu haber 417 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI