Bugun...



Şırnak'ta SMA hastası için yardım seferberliği başlatıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde, SMA TİP1 hastası Menesa Lina için Valilik izni ile düzenlenen yardım gecesi büyük bir katılım ile gerçekleşti.

facebook-paylas
Tarih: 27-05-2024 00:10

Şırnak'ta SMA hastası için yardım seferberliği başlatıldı

 

 

Bir otelde düzenlenen yardım gecesine; Silopi Kaymakamı Cihat Koç, iş adamları, kamu kurum müdürleri, esnaflar, Sivil Toplum Dernekleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Program, sunucuların SMA hastalığı hakkında bilgi vermesi ile başladı.

SMA TİP1 hastası Menesa Lina için düzenlenen yardım gecesinde konuşan anne Seher Nergiz, "Hikayemiz yarım kalmasın. Ne olur kızımın ellerinden tutun." diye konuştu.

Ardından bir konuşma yapan Silopi Kaymakamı Cihat Koç, "Menesa Lina'yı ilk defa burada gördüm fotoğraflar haricinde. Dünyadan haberi yok. O dünyadan haberdar olarak yaşayacak inşallah. Sizlerin desteği ile. Silopi'nin bugün itibari ile birinci gündem konusu Menesa Lina'dır arkadaşlar. Herkes kurumunda Menesa Lina için çalışmasını yapacak. Emniyet, Jandarma, Milli Eğitim, muhtarlarımız kendi köylerinde, her köyde, her mahallede bu çalışmayı yapacağız. Silopi bu noktada kendini ispat emiş bir ilçe. Özellikle deprem döneminde buradaki seferberliği eşimle birlikte gözlerim yaşararak izledim. Şimdi aynı seferberliği Menesa için yapacağız. Bu noktada Kaymakamlığımız, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da ailenin yanında ilk etapta 50 bin lirayı oradan ailemize aktaracağız. Şahsi olarak da ben zengin bir adam değilim maaşımdan başka malım mülküm yok ama Allah yardım eder. 50 bin lira da ben kendi adıma söz veriyorum." şeklinde konuştu.

Kucağında kızı ile birlikte konuşma yapmak için kürsüye çıkan Anne Seher Nergiz gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmasında, "Bir anneyim ben. Bir anne için yaşanabilecek en zor durum evladını kaybetmektir. Ben kızımı hergün gözlerimin önünde erirken izliyorum. Kızımın acılarını dindirmedikçe, ona bakarken utanıyorum. Bizim hikayemiz yarım kalmasın. Ne olur kızımın ellerinden tutun." diye konuştu.

Gecenin ilk bağışı 100 bin TL ile başladı. Ardından salonda bulunan katılımcılar birer birer bağışta bulundu. Sosyal medya üzerinden yapılan canlı yayınla da yurt içinde ve yurt dışından da Valilikçe onaylanan hesaba destek bağışları yapıldı.

Kampanyanın istenilen meblağa ulaşıncaya kadar devam edeceği belirtildi.




Bu haber 475 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI