Bugun...



ŞUSKİ Genel Müdürü İzol: Vatandaşlarımız suyu gönül rahatlığıyla içebilirler

Şanlıurfa'da son günlerde içme suyunun koku, tat ve rengiyle ilgili artan şikayetler üzerine Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) Genel Müdürü Emin İzol ve beraberindeki heyet Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 18:45

ŞUSKİ Genel Müdürü İzol: Vatandaşlarımız suyu gönül rahatlığıyla içebilirler

 

 

İçme suyunda bir olumsuz durumun olmadığını su içerek kamuoyuna yansıtan İzol, basın açıklamasında bulundu.

İzol, "Arıtma tesisimiz günlük 600 bin metreküp suyu arıtabiliyor. Urfa merkezine günlük 300 ile 350 bin metreküp suyu arıtıp vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. 16 tane depomuz 8 tane terfi istasyonumuz var. Kademeli olarak buradan arıtmış olduğumuz suyu Urfa'nın her noktasında arıtılmış su olarak gönderiyoruz." dedi.

"Vatandaşlarımız suyu gönül rahatlığıyla içebilirler"

Sudaki çamur şikayetinin lokal bir arızadan kaynaklanabileceğini ifade eden İzol,"Koku problemini aktif karbon sistemimizi devreye koyaraktan bunu minimize ettik. Şu anda yok denecek kadar bir koku var. Vatandaşlarımız bu suyu gönül rahatlığıyla içebilirler. Şanlıurfa'nın suyu çok güzel. Arıtılmış, paketlenmiş sulardan daha iyi bir sudur diyebiliriz. Şebeke suyu musluk suyuna karışmış olabilir ama vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Suda herhangi bir kirlilik problemi yok. Lokal olarak olabilir, arızadan kaynaklı olabilir." şeklinde konuştu.

"Su görmemiş olan alanlar suyla sirayet edince kokularını da suya vermiş oldu"

Sudaki şikayetlerin altında kesinlikle bir sabotajın olmadığını vurgulayan İzol, "Sabotaj kesinlikle yok. Sosyal medyada 'yönetim değişti' gibi ifadeler var ama kesinlikle öyle bir şey yok. Suyun kaynağı Atatürk Barajı. Atatürk Barajı fiziksel olarak Van Gölü'nden sonra Türkiye'nin ikinci büyük yapay gölü. Bütün her tarafta sular, derelerle beslenen bir gölümüz. Bu yıl Güneydoğu Bölgesi yağış alan bir bölge. Atatürk Barajındaki göl sahamız 3-3 buçuk metre bir yükselişi oldu. Daha önce su görmemiş olan toprak, talaş, bitkiler suyla sirayet edince kokularını da suya vermiş oldular. Bu su kokusu ondan kaynaklandı. Aktif karbon sistemini devreye koyaraktan bu kokuyu da minimize etmiş olduk." ifadelerini kullandı.




Bu haber 702 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI