Bugun...



“Tarih Yazan Çocuklar” şenliği devam ediyor

Diyarbakır Valiliği himayesinde Büyükşehir Belediyesi ve İl Millî Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda hayata geçirilen “Tarih Yazan Çocuklar” projesi devam ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-02-2024 15:08

“Tarih Yazan Çocuklar” şenliği devam ediyor

 

 

Diyarbakırlı çocukların sanal ve sahte kahramanlar yerine tarihe mal olmuş değerli şahsiyetleri tanımaları ve milli bilinç kazanmaları amacıyla gerçekleştirilen projede kitaplardan etkinliklere, mektuplardan tiyatro gösterimlerine kadar birçok çalışma yer alıyor.

Proje kapsamında Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesinde yer alan Raif Türk İlkokulunda öğrencilere, tarihteki başarıları ve tecrübeleriyle topluma mal olmuş önemli şahsiyetlerin hayatlarının yer aldığı 100 kitaplık “Tarih Yazan Çocuklar” serisi belirlenen plan doğrultusunda okutuldu.

Okul tiyatro salonunda düzenlenen etkinlikle çocuklar, hayatını okudukları kahramanların karakterlerine bürünüp canlandırmalar yaparak hem öğrendiklerini sergiledi hem de eğlenceli vakit geçirdi.

Etkinlik, çocukların hocalarıyla birlikte toplu resim çekiminin ardından sona erdi.

Nasrettin Hocayı canlandıran dördüncü sınıf öğrencisi Ali Emre Bayer, güzel bir etkinlik geçirdiklerini söyledi.

Bayer, şöyle konuştu:

“Gerçekten çok güzel bir etkinlikti. Çünkü örnek aldığımız, beğendiğimiz, sevdiğimiz bir karakteri çok rahat bir şekilde öğrenebiliyoruz. Çok eğlenceli bir etkinlik oldu. Kendimizi, canlandırdığımız karakterin yerinde hissettik.”

Üçüncü sınıf öğrencisi Nisanur Çam, proje sayesinde okuduğu kitaplardan çok şeyler öğrendiğini ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Üçüncü sınıf öğrencisi Enes Yalçın ise Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığını ve çok mutlu olduğunu aktardı.

Yalçın: “Gayet güzel bir proje. Ben Ulu Önder Mustafa Kemal’i canlandırdım. Hem ülkemizin kurucusu hem de ilk cumhurbaşkanımız. Bu projede yer almak gerçekten çok gurur verici. Tarih Yazan Çocuklar projesini hazırlayan herkese çok teşekkür ederim.”




Bu haber 429 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI