Bugun...



Emekliler Derneği Batman Şb. Bşk. Ekmen: Geçinebilecek bir ücret diliyoruz

Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, 28 Haziran-4 Temmuz Emekliler Haftası nedeniyle yazılı bir açıklamada bulunarak emekli bireylerin taleplerini hatırlattı.

facebook-paylas
Tarih: 04-07-2023 00:30

Emekliler Derneği Batman Şb. Bşk. Ekmen: Geçinebilecek bir ücret diliyoruz

Ülkenin her karışında alın teri ve emeği olan emeklilerin, yaşamlarının son demlerini daha huzur içinde geçirmeleri için atılması gereken adımları hatırlatan Ekmen, emeklilerin kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmeleri temennisinde bulundu.

"Emeklilerimiz, ne yazık ki yüksek enflasyon ve son zamlarla giderek açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiştir"

Ekmen "Ömrünün en verimli dönemlerini ülkesine, milletine ve insanlığa hizmet etmekle geçiren, özverili ve fedakârca yürüttükleri çalışmalarıyla emeğin, alın terinin, helal kazancın timsali emekli vatandaşlarımızın Emekliler Haftasını ve Dünya Emekliler Gününü tebrik ediyorum. Yıllarca alın teri döküp emekli olduktan sonra ülkesine hizmet etmenin haklı gururunu yaşayan emeklilerimiz, bilgi ve becerilerini kendisinden sonraki kuşaklara aktararak toplumun yaşam kalitesini arttırmaktadır. Emekliliği yaş almak, yaşlanmak ve bir kenara çekilmek olarak görmüyoruz. Emeklilik belirli bir dönem işgücüne katılarak, çalışarak milletimiz ve tüm insanlık için değer üretmektir. Ancak emeklilerimiz, ne yazık ki yüksek enflasyon ve son zamlarla giderek açlık sınırı altında yaşamaya mahkûm edilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Geçinebilecek bir ücretin uygulamasını diliyoruz"

8 milyonun üzerinde emeklinin zor şartlarda hayatını sürdürmekte olduğunu ifade eden Ekmen, "En son asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak ilan edilmesi ve 8 milyon civarındaki emeklinin 7 bin 500 lira aylık maaş alması, emeklilerin içinde bulunduğu zor koşulları ortaya koymaktadır. Hükümetin, emeklilerimiz için geliştirdiği düzenlemeleri takdir ediyor ancak eksik buluyoruz. Emekliler için adil bir intibak yasası çıkarılmalı, sağlık kesintileri iptal edilmeli, insan onuruna yakışacak seviyede maaş ve yılda dört kez asgari ücret düzeyinde bayram ikramiyesi verilmelidir. Emeklilere, geçim sıkıntısını çekmeden yaşam standartlarını iyileştirme konusunda iyi, adil ve geçine bilir bir ücretin uygulamasını diliyoruz." dedi.




Bu haber 542 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Ekonomi Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI