Bugun...



Kızılay 2024 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını Başlattı

Kampanya ile 3.8 Milyon İhtiyaç Sahibine Ulaşılması Hedefleniyor

facebook-paylas
Güncelleme: 07-06-2024 18:43:30 Tarih: 07-06-2024 18:30

Kızılay 2024 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını Başlattı

 

 

Yasin GÜLER - Dicle Üniversitesi kampüsünde bulunan Kızılay merkezinde basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Kızılay İl Başkan Yardımcısı Ahmet Demirel, Diyarbakır Kızılay'ın faaliyetlerinden bahsederek günlük 50 bin kişiye yemek sağlandığını ifade etti. Demirel, açıklamalarında şunları söyledi:

"Kurban Bayramı'nı Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye kampanyamız çerçevesinde Türk Kızılay'ına bağışlanan kurban etlerimiz, Et ve Süt Kurumu'nda konservelendikten sonra yıl boyunca 41 ildeki aşevlerinden biri olan Diyarbakır'da da her gün ihtiyaç sahibi bin 100 aileye sefer taslarında götürülmek üzere yemeklerde pişiriliyor. Bu çerçevede yüzde 10'a yakın eti aşevlerinde yemeklere koyularak pişiriyoruz.”

Kesilen kurbanları önce ihtiyaç sahibi ailelere et olarak dağıttıklarını belirten Demirel, kalan kısımları 800 gramlık konserve kutularında hijyenik ortamda muhafaza ettiklerini söyledi. “Yıl içinde bu etleri periyotlarla şubelerimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. 4 kiloluk kurban konservelerimizi 41 aşevimizde günlük olarak 50 bin kişilik yemeklerde kullanıyoruz. Her gün düzenli bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelere 3 çeşit yemeği ulaştırıyoruz” dedi.

Ahmet Demirel'in açıklamalarının devamında:

Kızılay, 2024 yılı vekâletle kurban kesim kampanyası için hazırlıklarına başladı. Kampanya, bu yıl da “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla yürütülecek. Kızılay, vekaletle keseceği kurbanlarla yaklaşık 3.8 milyon ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor.

"Kızılay Kurban Modeli" sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebiliyor. Kızılay’ın yürüttüğü modelle kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından seçilerek modern kombinalarda hijyenik şartlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veteriner hekimler ve noterler de eşlik edecek.

Kızılay, 2024 vekâlet bedellerini yurt içinde 11.750 TL, Gazze’deki mağdurlar için 11.750 TL ve yurt dışı için 4.300 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayan ve vekâlet bedelini döviz cinsinden ödemek isteyenler ise Türkiye ve Gazze için 1 hisse karşılığı 370 Amerikan Doları veya 345 Euro, diğer ülkeler için de 135 Dolar veya 125 Euro bedel ödeyerek vekâlet verebilecek.

2024'deki kesimlerden elde edilecek et ve et ürünleri dağıtımlarında, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler Kızılay’ın öncelikleri arasında olacak. Gazze’deki çatışma mağdurları için ise özel bir planlama yapıldı. Kızılay, vekalet sahiplerinin Türkiye’de keseceği kurbanlarını kavurma konservesi olarak bölgeye ulaştıracak.

Et ve Süt Kurumu iş birliğiyle kurban kesimlerini gerçekleştirecek olan Kızılay, 2024 yılında yurt içi ve Gazze için 28 bin hisselik kurbanlığın kesimini hijyen kuralları çerçevesinde gerçekleştirecek.

Kızılay, yurt içinde kesimini yapacağı kurbanlarla Türkiye ve Gazze’de 1.3 milyon kişiye yardım eli uzatmayı planlıyor. Yurt içindeki kurban etlerinin yaklaşık yüzde 10’u aşevlerinde yemek yapılmak üzere şoklanmış paketler haline getirilecek, diğer kurban paylarından ise 800 gramlık kıyma ve kavurma konservesinin yanı sıra aşevlerinde veya afet zamanlarında sıcak yemeklerde kullanılmak üzere 4200 gramlık kavurma konservesi üretilecek. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Üretilen konservelerden yaklaşık 400 bin adeti ise Gazze’ye gönderilecek.

Balkanlar, Asya, Ortadoğu ve Afrika'daki 19 ülkede vekâletle kurban kesimlerini yapacak olan Kızılay, yurt dışı için hedeflenen toplam kurban hisse sayısını 100 bin olarak belirledi. Bu yıl yurt dışında kesilecek kurbanlarla 2.5 milyon ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

Kızılay, , kurban vekâleti yöntemleri hakkında da bilgi verdi. Hayırseverler, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden kurban vekâletlerini verebilecekler. Bu yılki kampanya ile 3.8 milyon ihtiyaç sahibine ulaşılması hedefleniyor.

Ahmet Demirel'in açıklamalarıyla birlikte Kızılay'ın 2024 yılında yürüteceği kurban kesim kampanyasının detayları ortaya çıktı. Kurban vekâletleri aracılığıyla milyonlarca ihtiyaç sahibine yardım eli uzatılması hedeflenirken, kesimlerin hijyenik ve İslami kurallara uygun şekilde gerçekleştirileceği vurgulandı.




Bu haber 1018 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI