Bugun...



TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na Acil Çağrı

Kaybolan Mülteci Ali Veli'nin Akıbeti Araştırılmalı

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2024 00:10

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na Acil Çağrı

 

 


Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, 1 Nisan 2024 tarihinde basına yansıyan ve toplumda büyük infial yaratan olayın ardından, 13 Mart’ta Erzincan L Tipi Cezaevi’nden tahliye edildikten sonra kaybolan ve işkenceye maruz kaldığı görülen mülteci Ali Veli'nin durumu hakkında TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'na acil çağrıda bulunuyor.

Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, Erzincan Cezaevi'nden Kaybolan Genç İçin Adalet İstiyor

İddialara göre, 19 yaşındaki Ali Veli'nin işkence görüntüleri Qamişlo’daki ailesine gönderilmiş ve aileyi tehdit eden telefon görüşmeleri gerçekleştirilmiştir. Ali Veli'nin, Türkiye’ye ait bir cep telefonu numarasıyla yapılan tehditler sonrasında Suriye'de olduğunu tahmin ettiği ve ailesi üzerinde baskı kurulduğu belirtilmektedir. 

Serhat Eren, Ali Veli'nin sağ salim bulunması ve ailesine teslim edilmesi için TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu'nun acilen toplanarak bir heyet oluşturmasını ve ilgili taraflarla görüşmeler yaparak hazırlayacağı raporu kamuoyuyla paylaşmasını talep etmektedir. Bu vahim olayın aydınlatılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması için gereken adımların atılması, Türkiye'nin insan haklarına verdiği önemin bir göstergesi olacaktır.




Bu haber 770 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI