Bugun...



Temel gıda fiyatlarındaki artış halkı endişelendiriyor

Mutfak alışverişi halkın cebini yakmaya başladı. Son haftalarda özellikle temel gıda maddelerinde yaşanan fahiş fiyat artışları halkı kara kara düşündürüyor.

facebook-paylas
Tarih: 22-11-2021 10:07

Temel gıda fiyatlarındaki artış halkı endişelendiriyor

Temel gıda fiyatlarındaki artış bir türlü durdurulamıyor. Covid-19 ile birlikte büyük ekonomik sıkıntı çeken halk, son yapılan ve devam eden zamlarla adeta belini bükemez hale geldi. İğneden ipliğe neredeyse her üründe yüzde 100’e varan fiyat artışları yaşandı. Temel gıda ürünlerindeki fahiş fiyat artışları en çok dar gelirli aileleri ve asgari ücretle çalışan insanları mağdur ediyor. Zamlardan olumsuz etkilenen halk, temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarına bir anlam veremediklerini söyledi. Hiçbir şey alamaz hale geldiklerini ifade eden halk, fiyat artışlarına acilen müdahale edilmesini istedi.

 “FİYAT ARTIŞLARINA ANLAM VEREMİYORUZ”

Aldıkları maaşın da enflasyona göre artması gerektiğini belirten Mustafa Bozkuş, “Şu anda marketten şeker, yağ ve makarna aldık ama fiyatlar çok pahalı. Bir ay önce 60 liraya aldığım 5 litre yağ şu anda 85 lira olmuş durumda. Fiyatlar bayağı uçmuş. Bu fiyat artışlarına anlam veremiyoruz. Bir ay önce aldığım şeker bile 30 lira zam yemiş. Aldığımız maaşla nasıl geçineceğiz? Şaşırmış durumdayım. Enflasyon nasıl yükseliyorsa maaşlarında o seviyede yükselmesi gerekiyor.” dedi.




Bu haber 341 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI