Bugun...



TMD BAŞKANI ŞİMŞEK; Allahın yeryüzündeki en güzel mahluku artık bugünkü insanlar olmasa gerek.

Toplumsal Mutabakat Derneği Genel Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut ŞİMŞEK: “İnsan Hakları Günü” nedeniyle çok sert bir basın açıklaması yayınladı.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-12-2023 11:02:02 Tarih: 10-12-2023 08:47

 TMD BAŞKANI ŞİMŞEK; Allahın yeryüzündeki en güzel mahluku artık bugünkü insanlar olmasa gerek.

 

Şimşek: İnsan hakları günü nedeniyle yaptığı açıklamada:

" Allahın yeryüzündeki en güzel mahluku artık bugünkü insan değil” dedi.

Şimşek: İnsanoğlu doğuştan sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerinin 21.yüzyılda yine insan tarafından toptan yok edilmesi canavarlıktır. Adi mahlûkatlıktır. Dünya bu katliamı seyrediyor.

İsrail’in Filistin’deki vahşeti karşısında susan top yekun insanlar artık insanlığından, din kardeşliğinden utanmayacak hale gelmiştir. Bırakalım insan haklarını, insanlar Gazz’de emperyalizmin arka çıkmasıyla İsrail siyonizmine kurban ediliyor. insanlık tarihi bize göre artık insanlığa özdeş mücadele tarihi değil. Günümüzde teknolojik üstünlükle ırkçılığa ve soykırıma özenen dijital ruhlu yeni dünya düzeni insanında  acıma duygusu kalmamış.  21. yüzyılın başında düşünce ve siyaset dünyasının merkezine islamofobiyi yerleştiren yeni dünya düzeninin kendisi İsrail yönetiminin eliyle Filistin’in Gazze'sinde Çocuk, kadın demeden son  insanlık kanlı kıyımını yapmakta ısrarcıdır. Bu canavarlığı yapanlar kadar, yapılanları tatilde film seyreder gibi seyredenler de ’Evrensel değerlerle donatılan Allahın yeryüzündeki en güzel mahluku bu insanlar, günümüz insanları değil artık’ diye düşünüyoruz.    

 Gazze’de işlenen bu toplu suçu çeşitli ortamlarda çeşitli protestolar yapılarak karşı çıkılmasını hiçbir din ve anlayış yeterli görmez ve kabul de etmez. Gazze’de ölümler, çocuktan kadına, işverenden işçi sağlığına, siyasetçiden siyasi özgürlüklere, aile içi, arkadaşlar arası, aileler arası, bölgeler arası, halklar arası önlenebilir şiddet ve ölümlere benzemiyor bu ölümler. Filistin’in Gazze’sindeki bebelerin katlinin soykırımları devam ediyor, dur durakta bilmiyor. Bütün bunları seyreden tüm dünyadaki Arap İslam devletlerine, bize, yanı başımızda her gün düşüncesinden dolayı idamlar ülkesi olan İran’a ‘var da yok’ gibi bakıyoruz. Nerede olursak olalım; hangi dinden olursak olalım, her insanın fıtratındaki haklarını fikren, ruhen ve fiziki olarak korumak onurdur. Gazze’deki nsanları sorunlarıyla değil, yaşam haklarıyla savunmak zamanıdır”  diyoruz.

Biz, Toplumsal Mutabakat Derneği olarak, hak aramada, insan haklarından yana tavır almak sivil mücadele yürüten vatandaşlara, STK’lara, DKK’lara, vakıflara ciddi görevler ve iş birliği düştüğüne inanıyoruz. TMD olarak bizde, temel hak ve özgürlükler temelinde sivilizasyonlarla işbirliği yapmak, ülke ve dünya insanının istikametini bugün Gazze’ye sivil  ittiatsizlikle İslam’ın farklı dayanışmasını  sunmalıyız. Devlete ve iktidardan ekonomik ilişkiler dahil her türlü diyalogun süreli kesilmesini talep ediyoruz.   

Bu nedenle, tüm devletleri herkesin insan haklarına kavuşabileceği bir ortamda yaşamak adına 10 Aralık insan hakları evrensel gününü nedeniyle Filistin’i koruma altına almasını istiyoruz “ dedi.

                                                                                                                     

 




Bu haber 977 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI