Bugun...



Tüketici Birliği'nden Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine boykot tepkisi

​​​​​​​Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, işgal rejimine ait ürünleri satmaya devam eden Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine tepki gösterdi.

facebook-paylas
Tarih: 08-02-2024 00:15

Tüketici Birliği'nden Tarım Kredi Kooperatifi marketlerine boykot tepkisi

 

 

"Cephane Bizden Değil" sloganı ile başlattıkları boykot kararı il birçok firmanın işgal rejimi ürünlerini satmama kararı almasına vesile olan Tüketici Birliği Federasyonu, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinin işgale destek veren ürünleri hala raflarında bulundurarak satışa sunmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Deniz, "Gazze'de yaşanan soykırıma karşı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en güçlü şekilde tepki gösterilmektedir. Tüketici Birliği Federasyonu tarafından başlatılan 'Cephane Bizden Değil' boykotu ile soykırımı destekleyen ülkelerin markaları ile bu soykırıma doğrudan veya dolaylı destek veren küresel markaların satın alınmaması çağrısı yapılmıştır. Bu çağrı ve boykota ilk günden beri yoğun katılım olmuş, sadece ülkemizde değil başka ülkelerde de tüketici boykotu kararlılıkla uygulanmaya başlamıştır." dedi.

Başlattıkları boykota sadece tüketicilerin değil, satış noktalarının da katıldığını belirten Deniz, "Birçok satış noktası, boykot listesinde yer alan ürünleri satışa sunmadıklarını duyurarak satıştan çekmişlerdir. Ancak Tüketici Birliği Federasyonu Market Endeksi Çalışma Grubunun aylık, rutin çalışmasında, Gümüşhane'de bulunan Tarım Kredi Kooperatifi mağazasında, boykot kapsamındaki ürünlerin sergilendiği ve satışa sunulduğu tespit edilmiştir. 1863 yılında Memleket Sandıklarının kurulması ile ülkemizde bugüne kadar faaliyet gösteren yerli ve ulusal bir örgütlenmenin mağazasında, dünya halkları ve ülkemiz tüketicisinin boykot ettiği ürünlerin satılmaya devam edilmesi üzüntü verici ve kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle bu satış noktalarının bağlı olduğu Tarım Kredi Holding AŞ'ne bir mektup gönderilerek, tüketicinin tepkisine yol açan bu satış uygulamasına son vermeleri, 'Cephane Bizden Değil' boykotunda yer alan ürünlerin satıştan kaldırılması istenmiştir. Yerli ve ulusal bir kuruluş olan Tarım Kredi Holding AŞ. Yönetiminin, tüketicinin haklı beklentisine duyarsız kalmayacağı, toplum vicdanını inciten bu uygulamadan vazgeçeceği inancındayız." diye konuştu.




Bu haber 1076 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI