Bugun...



Batman'da on binler Gazze için yürüdü

Batman'da 50'yi aşkın İslami sivil toplum kuruluşu, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik katliamlarını düzenlenen yürüyüşle protesto etti. Yürüyüşte HAMAS'a destek sloganları atan vatandaşlar, siyonistleri ise lanetlendi.

facebook-paylas
Tarih: 20-10-2023 01:06

Batman'da on binler Gazze için yürüdü

 

 

Batman'da 50'yi aşkın İslami sivil toplum kuruluşu öncülüğünde bir araya gelen on binlerce kişi, siyonist işgal rejidi.minin Gazze'deki sivil katliamlarını düzenlediği kitlesel yürüyüşle protesto etti.

 

"Batman Gazze için yürüyor" teması ile yapılan yürüyüş Batman Park önünde kortej eşliğinde başladı.

Filistin ile Tevhid bayrakları taşıyan ve yürüyüş esnafında sık sık tekbir getiren vatandaşlar; "Kahrolsun israil, kahrolsun Amerika", "Katil israil Filistin'den defol", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

 

Siyonistleri lanetleyen sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüş, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar sürdü.

Protesto gösterisi burada yapılan basın açıklamasıyla devam etti. Adeta mitinge dönüşen basın açıklamasında orduyu Kudüs'e hükümeti göreve davet eden sloganlar atan göstericiler, siyonist işgal rejimin bayrağını yaktı.

 

Burada düzenlenen basın açıklamasında Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi.

Sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmus Önlü, on günü aşkındır tarihinin en büyük yıkım ve soykırımlarından birine şahit olduklarını söyledi.

 

Şehmus Önlü

"İsraille bütün diplomatik ilişkiler kesilmelidir"

Gazze'de herkesin gözü önünde katliamlar yapıldığını belirten Önlü, "Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya siyonistlerin hukuk tanımaz ve had bilmez zulmüne karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil israile ikrar mahiyetinde bir desteğe dönüşüyor ve gün geçtikçe zulmünün şiddetini arttırmasına neden oluyor. İsraille bütün diplomatik ilişkiler kesilmelidir. Diplomatları sınır dışı edilmeli, bebek katili siyonistler Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalıdır. Filistin devletinin kendisini savunabilmesi için askeri yardımlar yapılmalı." diye konuştu.

 

Molla Beşir Şimşek

Ardından Kürtçe bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek, İslam ülkelerinin liderleri başta olmak üzere dünya Müslümanlarını Mescid-i Aksa'ya, Filistinli Müslümanlara sahip çıkmaya çağırdı.

"Bu toprakları siyonistlerden temizleyin"

Halkı Müslüman olan İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Şimşek, şunları söyledi:

"Ey İslam devletlerinin liderleri; Allah sizleri rezil etmiş ve böyle giderseniz daha çok rezil olacaksınız. Siz daha neyi bekliyorsunuz? Sizler ne zaman milletlerinizin önünü açacaksınız? Bu Müslümanlar kardeşlerinin feryadına gitmek istiyor. Artık yeter diyoruz. Milletinizin önünü açın. Bu toprakları siyonistlerden temizleyin. Düşmanlarımızın temsilciliklerini kapatın ve kovun, içimizden çıkarın.

Bir bakın onlar kardeşlerimize neler yapıyorlar. Bütün düşmanlarımız bir olmuşlar. Kardeşlerimiz açlıktan, susuzluktan ve ilaçsızlıktan ölüyorlar. Üzerlerine bombalar yağdırıyorlar. Ey İslam devletlerinin liderleri sizlere yazıklar olsun. Sizler daha bir parça ekmek bile kardeşlerinize veremiyorsunuz. Bir yudum su gönderemiyorsunuz. Yazıklar olsun."

 

Program İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Ali Altun hocanın yaptığı dua ile son buldu.
 




Bu haber 478 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI