Bugun...



BAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA VE ÇOCUKLARA "ŞİDDETLE MÜCADELE " EĞİTİMİ

Bağlar Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü " kapsamında belediyenin 6 aile destek merkezinde eşzamanlı olarak farklı yaşlardaki 500 kadına seminerler vererek şiddete karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

facebook-paylas
Tarih: 25-11-2023 17:36

BAĞLAR BELEDİYESİ'NDEN KADINLARA VE ÇOCUKLARA



Belediyenin yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarda okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara yönelik şiddetle mücadele  ve "Güvenli Teknoloji Kullanımı " konusunda temel eğitim verildiği de kaydedildi.

"Şiddet Toplumsal Bir Sorun, Önlemek İçin Toplumsal Bilinçlenme Şart "

Bağlar Belediyesi, Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla kadın ve çocuklarw yönelik şiddeti  önlemek ve bu konuda toplumsal bilinçlenme sağlamak için belediyeye bağlı 6  aile destek merkezinde  “Şiddetin Türleri” üzerine 500 kadının katılım gösterdiği seminerler verdi.
Seminerlerde şiddetin toplumsal bir sorun olduğu ve toplumsal bilinçlenme sağlanarak mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.
Yapılan değerlendirmede 
belediye bünyesinde görev yapan sosyolog, psikolog,sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı ve eğitmenlerin nezaretinde yıl boyunca şiddetin önlenmesi ve şiddetle mücadele ailenin korunması ile kadın ve çocuk hakları gibi konularda eğitim verildiğine dikkat çekildi.
Belediyenin açıklamasında aile destek merkezlerinde 
7-14 yaş grubu çocuklarla “akran zorbalığı” üzerine çalışma yürütülerek 300 çocuk ile yapılan çalışmada akran zorbalığına maruz kalındığında çözüm yöntemleri ve sönümlendirme çalışmaları üzerine aktarımlar yapıldığı kaydedildi.

Şiddetle Mücadele İçin Kararlı Mücadele 


Kadına ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlı bir mücadele yürütüldüğü ifade edilen açıklamada,"Kadının toplumsal hayatın her alanında yer alması toplumsal statüsünün yükselmesi kadın ve aile sorunlarına yönelik duyarlılığı geliştirmek ve bu alanlarda bilinç ve zihniyet dönüşümünü desteklemek amacıyla bilgilendirme ve güçlendirme çalışmaları kurumlarımızda yapılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında Şiddetin türleri olarak fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet başta olmak 
şiddetin tanımı ve bunlardan korunmanın yol ve yöntemleri üzerine farklı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitmenlerimiz aktif rol almıştır.  
Şiddetin olumsuz etkileri hakkında farkındalık kazandırmak için toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin mahalle çalışmaları, esnaflara broşürlerin dağıtılması, dükkanlara kadın haklarıyla ilgili afişlerin asılması, kurumlarımızda uzmanlarımız tarafından seminerler, grup çalışmaları ve bireysel görüşmeler yapılarak daha geniş kitlelere ulaşılması hedeflenmiştir. " ifadelerine yer verildi.


Okul Öncesi Ve Okul Çağındaki Çocukların Güvenliği 

Açıklamada, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara  yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılan çalışmalar da dile getirildi.
Açıklamada ,"Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza yönelik ‘Güvenli Masal’ etkinliğimizle özel bölgelerini nasıl korumaları ile ilgili bilgilendirme sunumu ve dramalar yapılmıştır.
 İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimize yönelik ‘Güvenli Teknoloji Kullanımı’ başlığı ile 21.yy teknoloji dünyasında doğru ve etkili teknoloji kullanımı ile ilgili sunum yapılmıştır.
Okul öncesi, ilkokul öğrencilerimize yönelik ‘Akran Zorbalığı’ ile ilgili kitap okunmuş ve ortaokul öğrencilerimize yönelik bilgilendirme sunumu yapılmıştır.
İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik ‘Siber Zorbalık’ ile ilgili bilgilendirme sunumu ve etkinlikler gerçekleştirilmiştir ' denildi.

Kadınlar Sunulan Hizmetlerden Memnun 
Verilen eğitimlerden ve yapılan çalışmalardan son derece memnun kaldıklarını belirten kadınlar, sağlanan bu hizmetlerden dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile belediyenin Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne teşekkür etti.
Eğitimlerin çok verimli geçtiğini anlatan kadınlar,"Çok yararlı bilgiler edindik. Bir çok konuda ne yapmamız gerektiğini öğrendik. Emeği geçen Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu'na ve herkese teşekkür ediyoruz." şeklinde görüşlerini dile getirdi.




Bu haber 481 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI