Bugun...



Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Okullardaki hırsızlık ve uyuşturucu sorunu önlenmeli

Batman'da en büyük sıkıntılardan birinin okullarda yaşanan hırsızlık ve uyuşturucu sorunu olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yetkilileri acilen önlem almaya çağırdı.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2023 18:23

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Önlü: Okullardaki hırsızlık ve uyuşturucu sorunu önlenmeli

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarının temsilcileriyle bir araya gelerek eğitimcilerin yaşadığı sorun ve sıkıntılar hakkında açıklamalarda bulundu.

Batman'da öğretmen açığının bulunduğunu aktaran Önlü, bu açığın bir nebze giderilmiş olsa da sorunun halen devam ettiğini ifade etti.

"Öğretmen açığının büyümesinden korkuyoruz"

Öğretmen açığının giderilmesini isteyen Önlü, "Bölgemizde halen yüksek oranda öğretmen sirkülasyonu oluyor. Her sene binlerce öğretmenimiz ne yazık ki batı illerine tayin istiyorlar. Batman'ımızın hala bin 333 öğretmen ihtiyacı vardır. Bu süreçte 45 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirildi ve bunun yaklaşık 822 tanesi Batman'a verildi. Bu atamayla beraber Batman il genelinde 500'e yakın bir açığımız kalacak. Ama haziran ve temmuz aylarında gerçekleştirilecek yeni öğretmen atamalarında bazı öğretmen arkadaşların il dışına tayin isteyeceklerinden yine öğretmen açığının büyümesinden korkuyoruz. İnşallah yeni bir atamayla Batman'ımızın bu açığı giderilir." dedi.

"Hırsızlık olaylarına ciddi anlamda eğilmeli"

Bu sene Batman'da yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birinin de okullardaki hırsızlık olayları olduğuna işaret eden Önlü, "Okullarda yaşanan hırsızlık olaylarına devletin ciddi anlamda eğilmesi gerekiyor. Yine okullarımızda temizlik malzemesi alıyoruz ama temizlik yapacak personel bulamıyoruz. İŞKUR üzerinden alınan geçici personeller çok verimli olmuyor. Artık okullara kadrolu personellerin alınması gerekiyor." diye konuştu.

"Okullarda güvenlik yok"

Okullarda uyuşturucu ve güvenlik sorunun da bulunduğunu vurgulayan Önlü, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızı dışardan gelebilecek tehlikelere karşı koruyabilmeliyiz. Hatta köpek saldırısına maruz kalmış öğrenci ve öğretmenlerimiz olmaktadır. Çünkü okul kapılarında güvenlik yok. Okul içine isteyen herkes rahatlıkla girebiliyor ve okulu koruma şansımız yok. Son dönemlerde yaşadığımız sıkıntılarımızdan bir tanesi de uyuşturucu meselesidir. Ne yazık ki sadece ilimizde değil tüm Türkiye'de uyuşturucu kullanımı belli bir yaşın altına girdi. Yetkililerin acilen bunlarla ilgili de önlem alması gerekiyor."

"Artık güvenlik soruşturmaları son bulmalıdır"

Kentte yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birinin de güvenlik soruşturmaları olduğuna dikkat çeken Önlü, "Türkiye'de artık güvenlik soruşturmaları son bulmalıdır. Güvenlik soruşturmalarının tamamen kaldırılmasıyla ilgili bir anayasal düzenlemenin yapılması gerekiyor. Başka hiçbir şehirde uygulanmayan şey burada uygulanıyor." dedi.

"Yine mülakatlarla ilgili ciddi sıkıntılarımız var" diyen Önlü, "İnşallah yönetici atamalarından tutun bütün her şeye kadar mülakatlar kaldırılır." ifadelerini kullandı.

"Kira sorununun giderilmesini istiyoruz"

Şehirde yaşanan kira sorununa da değinen Önlü, son olarak şunları söyledi:

"Memurlarımızın yaşadığı diğer sorunlardan bir tanesi de kiralık ev sorunudur. Ne yazık ki şu anda ciddi anlamda barınma sorunu yaşıyoruz. Özellikle yeni atanan öğretmenlerimiz bu konuda ciddi sıkıntılar yaşıyor. İnşallah bunun ilgili sorunlar da bir an önce giderilir.




Bu haber 536 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI