Bugun...



Evleri hasar görmediği halde mağdur edilen aile yetkililerden çözüm bekliyor

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, 6 Şubat'ta yaşanan depremde, evleri hasar görmediği halde mağdur edilen vatandaşların mağduriyetini gündeme taşıdı.

facebook-paylas
Tarih: 24-02-2024 00:20

Evleri hasar görmediği halde mağdur edilen aile yetkililerden çözüm bekliyor

 

 

Her hafta Cuma günü saat 11.11'de Şanlıurfa'nın bir sorununu ve bu soruna yönelik çözüm önerilerini paylaşan HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bu hafta ise 6 Şubat'ta yaşanan depremde evlere hasar gören vatandaşlarımızın evleri yıkılırken evleri hasar görmediği halde mağdur edilen vatandaşların mağduriyetlerini ele aldı.

Konuyla ilgili konuşan HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Abdurrahman Güneş, depremde evleri hasar görmediği halde mağdur edilen vatandaşların mağduriyetlerini dile getireceklerini söyledi.

"Ağır hasarlı evleri yıkarken benim evime zarar verdiler"

Mağdur olan ev sahibi "6 Şubat'ta deprem olduğu için benim evimin yanındaki evler ağır hasarlıydı. Benim evim hafif hasarlıydı. O ağır hasarlı evleri yıkarken benim evime zarar verdiler. Gittim konuştum dedim; benim tuvalet ve banyom yıkıldı. Benim avlum falan hepsinin duvarlarını paramparça ettiler... Zararlarımı dile getirdim. Dile getirdiğim halde benim zararlarımı karşılamadılar. Sadece 600 TL para verdiler. Dediler zararlarınızı bununla karşılayınız." dedi.

Mağduriyetlerini dile getiren ev sahibinin eşi, "Önümüzdeki apartmanı yıkarken ağır hasarlı olan evi; tuvaletimizi, banyomuzu ve bahçemizi de yıktılar." dedi.

"Kimse yardım eli uzatmıyor"

Ev sahibinin annesi ise, "Belediyeye gittim. Belediye beni hükümet konağına gönderdi. Bir sonuç alamadım. Nereye gittiysek sonuç alamadık. Yani yıkılan yerlerin yapılması gerek. Başka yerlerde pencereler, masalar kırıldı. Kimse yardımcı olmuyor, kimse yardım eli uzatmıyor. Yani bir aydır perişanız." dedi.

"Evleri hasar almamış olmasına rağmen hasarlı duruma getirildi"

HÜDA PAR Birecik İlçe Başkanı Abdurrahman Güneş, "Mehmet kardeşimin bir ay önce hasar verilen evinin yanı başındayız. Malumunuz 6 Şubat'ta yaşanan deprem sonrası ilçemizde ve birçok ev ağır hasar aldı. Yetkililer daha sonra yürüttükleri çalışmalardan bu ağır hasarlı evlerin yıkımını gerçekleştirdiler. Bu yıkımı gerçekleştirilirken ne yazık ki şahit olduğumuz gibi hasar almayan evlerde de bir yakım gerçekleştirdiler. Bu kardeşlerimizin de evleri hasar almamış olmasına rağmen hasarlıymış gibi bir duruma geldi." şeklinde konuştu.

Güneş, "Yetkililere şunu sormak istiyoruz: Bu depremin izleri 11 ilde şu an neredeyse bir kısmı ortada kaldırılmış durumdayken böyle kenar mahallelerde kimsesi olmayan kardeşlerimize bunu neden yaşatıyorsunuz? Bu kardeşlerimiz de bu ülkenin bir evladı değiller mi? Bu kardeşlerimiz de sahip çıkılması gereken bir ailemiz değil midir? Bu ailemiz yeni evli bir ailedir. Şu an evde temel insani ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir banyoları ve bir tuvaletleri yok. Evlerinin avlusunun duvarları yıkılmış, giriş kapısı yok... Bu kardeşimiz hırsızların eve girme ihtimali nedeniyle evini terk edip işe gidemiyor. Geceleri nöbetleşe yatıyorlar." dedi.

"Bu mazlumiyeti ve mağduriyeti gidermek hepinizin boynunun borcudur"

Güneş, "Bu mazlumiyeti ve mağduriyeti gidermek hepinizin boynunun borcudur. İlçemizde bunun gibi başka yerlerde de yıkımlar esnasında zararlar verildi. Bu zararlara uğrayan vatandaşlarımızın sıkıntılarını, dertlerini anlatacakları bir kapı bulamıyorlar. Biz biliyoruz ki; devlet millet için vardır. Milletin sıkıntılarını gidermek için vardır. Bu kardeşlerimiz devletin kapısına, yetkililerin kapısına gittikleri zaman sürekli taca atılan bir top misali bir muamele ile karşılaşmak istemiyorlar. Yetkililerin kapısına gittiği zaman yetkililerin onları bir başkasına sürerek oradan oraya dolaştırmasını hak etmiyorlar. Bu kardeşlerimiz kapınıza geldiği zaman onlara değer ve kıymet verin. Onların sorunlarını çözmek için bir an önce adım atmanızı istiyoruz." diyerek yetkililere seslendi.

Güneş son olarak, "Bu halk sizin halkınız. Siz bunların sıkıntılarını dinlemek ve gidermek zorundasınız." ifadelerini kullandı.

 




Bu haber 547 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI