Bugun...



Umut Kervanı'ndan depremzedeler için kurban bağışı çağrısı

6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından depremzedelerin sıkıntılarının giderilmesi ve hayatın normale dönmesi için çalıştıklarını belirten Umut Kervanı Genel Başkanı Cengiz Kurtaran yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Kurban bağışı çağrısında bulundu.

facebook-paylas
Tarih: 12-06-2023 00:05

Umut Kervanı'ndan depremzedeler için kurban bağışı çağrısı

Deprem bölgelerini ekip halinde gezmeye devam ettiklerini belirten Kurtaran depremin ilk anından bugüne yapılan çalışmaları ve yeni ihtiyaç ihtiyaçları tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Adıyaman'da depremin etkilerini ortadan kaldırmak için çalıştıklarını dile getiren Kurtaran, "Umut Kervanı olarak deprem bölgelerine ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Adıyaman'da şehri gezdik halen ağır hasarlı binaların enkazının kaldırılmadığı, birçok yerde çadırlarda yaşayan depremzede kardeşlerimizin olduğunu gördük. Mağduriyetler halen devam ediyor. İnşallah bu mağduriyetler tamamen biter ve çadırkentlerde kalan kardeşlerimiz de öncelikle konteynere ve daha sonra yapacağı TOKİ konutlarına yerleşecekler." dedi.

"Ağlamaklı sahnelerle karşılaştık"

Ziyaretler sırasında duygusal anlar yaşadıklarını dile getiren Kurtaran, "Bu konuda büyük bir çaba söz konusu ancak gerçekten de yara büyük. Yaralar ilk günden itibaren sarılmaya başlandı. Ancak halen yaralar tamamen sarılmış durumda değildir. Ziyaretimiz sırasında düzenli olmasa da şehrin kıyısında kalan ve kendilerine ayarladıkları çadırda yaşamlarını sürdüren ailelerimizin çok mağdur olduklarını gördük. Ciddi bir şekilde yardım alamadıklarından bahsettiler. Hasta olanlar vardı. Ağlamaklı sahneler oldu. Bizler Umut Kervanı olarak ilk günden itibaren Adıyaman ve deprem bölgesindeki diğer illerimizdeydik. İnşallah bu yardımlarımız devam edecek." ifadelerini kullandı.

"Kurbanlarınızı deprem bölgesine bağışlayın"

Umut Kervanı aracılığıyla kurban vekâletlerini aldıklarını dile getiren Kurtaran, "Biz özellikle yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle bize vekalet verilen kurbanlarımız deprem bölgesinde kesip depremzede kardeşlerimize ulaştıracağız. Buradan hayırsever kardeşlerimize yeniden seslenmek istiyorum; 2023 kurbanlarınızı deprem bölgesinde kesmek için Umut Kervanına vekalet vermelerini istiyoruz. Keseceğimiz kurbanları buradaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

Kurtaran depremzedelere gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından depremde hayatını kaybeden vatandaşların ve Mavi Marmara Şehidi Fahri Yaldız'ın kabirlerini ziyaret ederek dua etti.

 




Bu haber 550 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI