Bugun...



UNRWA'dan Gazze için bulaşıcı hastalık uyarısı

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de 4 kişiden 3’ünün kirli su kaynaklarından su tükettiğini ve bulaşıcı hastalıkların arttığını duyurdu.

facebook-paylas
Tarih: 20-02-2024 00:30

UNRWA'dan Gazze için bulaşıcı hastalık uyarısı


 

 

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze'de 4 kişiden 3'ünün kirli su kaynaklarından su tükettiğini ve bulaşıcı hastalıkların arttığını duyurdu.

UNRWA'dan yapılan açıklamada, Gazze'de durumun giderek kötüleştiği belirtilerek, 4 kişiden 3'ünün kirli su kaynaklarından içtiği kaydedildi.

Bulaşıcı hastalıkların arttığı ifade edilen açıklamada, "Gazze'deki kötüleşmenin hızı daha önce görülmemiş boyutlarda. Yaklaşık her 4 kişiden 3'ü kirli su kaynaklarından su içiyor. Bulaşıcı hastalıklar artıyor. 1.7 milyon insanın yerinden edildi ve birçoğu UNRWA tesislerinde barınıyor" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Han Yunus'ta çatışmalardan kaçan binlerce sivilin, 1,4 milyon insanın bulunduğu Refah kentine kaçtığına vurgu yapıldı. 
 




Bu haber 440 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Dünya Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI