Bugun...



Yaz Kur'an kurslarının ardından Kur'an eğitimi camiler ve kurslarda devam edecek

2023 Yaz Kur'an kurslarının sona erdi. Ağrı Müftü Yardımcısı Kemal Arpaç, Kur'an eğitiminin

facebook-paylas
Tarih: 18-08-2023 00:10

Yaz Kur'an kurslarının ardından Kur'an eğitimi camiler ve kurslarda devam edecek

camilerde ve Kur'an kurslarında devam edeceğini, öğrencilerin ve velilerinin eğitimi aksatmamaları gerektiği hatırlatmasında bulundu.

Yaz Kur'an Kursları 11 Ağustos tarihi itibari ile sona erdi. 6 haftalık eğitim sürecini değerlendiren Ağrı İl Müftü Yardımcısı Kemal Arpaç, eğitim verdikleri öğrencilerin ve eğitim verilen mekanların geçen yıla oranla arttığını belirtti.

Kurs süresince il genelinde 21 bin 390 öğrenciye Kur'an eğitimi ve dini bilgiler verdiklerini söyleyen Arpacı, ailelerin öğrencilerinin eğitimlerini sürdürmesi hususunda hassas olmaları gerektiğinin altını çizdi.

 

Kemal Arpacı, "Ağrı İl Müftülüğü olarak güzel bir Yaz Kur'an Kursunu geride bıraktık. 7 ilçemiz ve il merkezimiz ile beraber bütün camilerimiz, görevlilerimizi yaz Kur'an kursuna hazırladık. Büyük bir çaba göstererek milli ve manevi hassasiyetlerimizi, saygı, sevgiyi, Allah sevgisi, peygamber sevgisini öğrencilerimiz ile paylaştık. 6 haftalık bir Kur'an kursu süreci geçirdik. Süreç başarılı geçti çünkü camilerimiz dolu doluydu. Hangi camimize gittiysek cıvıl cıvıldı. Öğrencilerimiz hem eğitimlerini aldılar ve hem de o manevi atmosferden istifade ettiler." dedi.

 

2023 yaz Kur'an kursu verilerini de paylaşan Arpaç, "Elhamdulillah sevinçliyiz çünkü 2022 yılında Ağrı ilimiz ve ilçelerimiz dahil olmak üzere 20 bin 49 öğrencimiz eğitim alırken bu yıl 21 bin 390 öğrencimiz Yaz Kur'an Kursunda eğitimlerini aldılar. Yaz Kur'an Kursu bitti ama açık olan camilerimiz ve kurslarımızda eğitim vermeye devam edeceğiz. Velilerimiz ve öğrencilerimizden istirhamımız, cami hocalarımız nezaretinde eğitimlerini sürdürmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.




Bu haber 323 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI