Bugun...



Siyasi partiler: "Sur Kültür Yolu Festivali" derhal iptal edilmeli

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut ve Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, işgalci siyonistler tarafından Gazze'de mazlumlar katlediliyorken "Sur Kültür Yolu Festivali'nin" yapılmasının kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 12-10-2023 17:26

Siyasi partiler:

Siyasi partiler, bir tarafta Filistin'deki mazlumlar bombalar altında hayatını kaybediyorken öbür tarafta Kültür ve Turizm Bakanlığının Diyarbakır'da düzenleyeceği "Sur Kültür Yolu Festivali" adı altında eğlence ve konserlerin büyük bir yanlış olduğuna vurgu yaptı
Filistin'de insan hakları ihlalleri yaşanırken, Diyarbakır'da yapılması için 14-22 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "Sur Kültür Yolu Festivalleri" programının iptal edilmesini isteyen siyasi partiler, henüz vakit varken bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini hatırlattı.
"Şu an taziyemiz var, taziye olan yerde festival ve eğlence olmaz"
HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Vedat Turgut, "Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmış olduğu bir festival programı var. Bu bağlamda 14-22 Ekim arası 'Sur Yolu Kültür Festivali' adında Diyarbakır'da bir etkinlik tertiplenecek. Düşünün bir tarafta Mescid-i Aksa'da siyonist terör şebekesi israil tarafından binlerce kardeşimiz, kadın, çocuk, yaşlı, kundaktaki bebek denilmeden şehid edildi. Afganistan'da deprem afeti var. Bu afette de binlerce can kaybı var. Rabbim hepsine rahmet eylesin. Türkiye'deki deprem acıları henüz sarılmamış. Kış aylarına gireceğiz, halkımızın birçoğu halen konteyner kentlerde yaşamaktadır. Ülkemizin ekonomi durumunu herkes bilmektedir. Diyarbakır; Peygamberlerin, sahabelerin, 5'inci Harem-i Şerif Ulu Camii'nin bulunduğu bir şehirdir. Kurşunlu Cami ve Hazreti Süleyman Camii'nin bulunduğu mıntıkalara yakın ve kültürümüze uymayan programların tertip edilmesi, gerçekten de bu millete belki en büyük haksızlıktır. Henüz vakit varken bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini bir kez daha ilgililere iletiyoruz." şeklinde konuştu.
"Sanki gizli bir el bu etkinlikleri tertip etmekle bir görev bilinciyle hareket ediyor"
Turgut, "Gerek ilçe kaymakam ve belediye başkan vekilleriyle gerek il belediye başkanı ve valiyle ve gerekse de bakanlarla görüştüğümüz zaman herkes hem fikirdir. Yani 'böyle bir şeyi biz de tasvip etmeyiz, bir taraftan acı yaşanılırken diğer taraftan keyif ve eğlence tertip edilmez' şeklinde beyanatlar var. Ben inanıyorum ki Cumhurbaşkanı da bunu tasvip etmeyecektir. Sanki gizli bir el bu etkinlikleri tertip etmekle bir görev bilinciyle hareket ediyor. Bu yanlıştır, hatadır. Bundan derhal vazgeçilmesi gerekir. Bu; inancımıza ve kültürümüze aykırıdır. Şu an taziyemiz var, taziye olan yerde festival ve eğlence olmaz. Öyle bir eğlencedir ki halkımızın inancına ve kültürüne uymayan eğlencelerdir. Daha önce belki PKK zamanında yapılmayan ifsat programları şu an yapılıyor, bu kabul edilebilecek bir şey değildir." ifadelerini kullandı.     

"Dünyanın gündemine bir katliam oturmuşken Diyarbakır'da böylesi eğlencelerin ve konserlerin yapılmasını doğru bulmuyoruz"

İşgalci siyonist rejimin 75 yıldır Filistin'de kan, gözyaşı ve ızdıraba yol açtığını belirten Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, "israil 75 yıldır Filistin'de oradaki kardeşlerimizi inim inim inletiyor. Her tür zulmü, haksızlığı ve katliamı gerçekleştiriyor. Biz asla bunu kabul etmiyoruz, bu zalimliğin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Şu anda bahanelere sığınarak bütün bir Filistin'i kontrolü altına almak ve ortadoğuda da bazı değişiklikler yapacağını ifade ediyor. Tabii bu yaşananlar büyük israil projesi olarak nitelendirdiğimiz Büyük Ortadoğu Projesinin bir parçası olarak gerçekleştiriliyor. Bölge ülkeleri, İslam ülkeleri ve Müslümanların yaşadığı ülkeler, özellikle israilin bu zulmü karşısında birlik halinde hareket etmeli ve bu zulmü durdurmak için bütün yolları denemeli ve masaya yatırmalıdır. israilin anlayacağı dil kınamayla veya açıklamalarla değil müeyyideler, yaptığı zulüm ve katliamlar karşısında baskı uygulamakla ancak gerçekleşebilir." diye belirtti.  
"Konser ve eğlenceler düzenlenecekse de halkımızın katılmamasını tavsiye ediyoruz"
Ergin, "Bir tarafta Filistin'deki mazlum kardeşlerimiz bombalar altında hayatını kaybediyorken öbür tarafta Kültür ve Turizm Bakanlığı Diyarbakır'da 'Sur Kültür Yolu Festivali' adı altında eğlenceler ve konserler düzenlemeye çalışıyor. Dünyanın gündemine böylesi bir katliam oturmuşken Diyarbakır'da böylesi eğlencelerin ve konserlerin yapılmasını doğru bulmuyoruz. Bu süreçte bu konserlerin ve eğlencelerin iptal edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz ki, Diyarbakır halkı ve bölge insanı geçmişte çok sayıda mağduriyetler, sıkıntılar, problemler yaşamış bir halktır. Bir taraftan insanlar ölüyorken öbür tarafta eğlencelere katılacaklarını çok da düşünmüyoruz ve eğer bu eğlenceler düzenlenecekse de halkımızın katılmamasını tavsiye ediyoruz. Bu festivaller büyük israfa da sebebiyet veriyor. Çünkü insanlarımız açlıkla ve yoksullukla, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Büyük bir işsizlik problemi var. Bölgenin ve Diyarbakır'ın ihtiyacı öncelikli olarak kalkınmadır, işsizlik sorununun çözülmesidir, yatırımların yapılmasıdır ve fabrikaların açılmasıdır." dedi. 




Bu haber 854 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI