Bugun...



DKVD Sözlü Tarih Çalışmalarının İlk Videosu Yayında!

Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu projesi kapsamında yapılan DKVD Sözlü Tarih Çalışmaları’nın ilk videosu ‘Hanlar, Çarşılar’ DKVD’nin web sitesinde ve Youtube kanalında yayınlandı.

facebook-paylas
Tarih: 16-08-2021 00:10

DKVD Sözlü Tarih Çalışmalarının İlk Videosu Yayında!

Suriçi’nde yer alan hafıza mekanlarının anlatıldığı kliplerin bu ilk bölümünde Perran Ocak Toksöz, Mehmet Mercan, Kemal Köse, Can Şakarer, Halit Ötük, Aydın Kılıççı, Musa Tutka, Mari Çelik, Berat Beran ve Nuri Sınır Diyarbakır’ın hanlarının ve çarşılarının kendi hafızalarında bıraktığı izleri anlatıyor.

9 video klipten oluşan bu çalışma kentin kaybolan, tahrip edilen, ve kaybolma riski taşıyan kültürel birikimini, Suriçi’nde yer alan başat hafıza mekanları ile görünür kılmayı amaçlıyor. 24 farklı isim bu hafıza mekanlarını Hanlar ve Çarşılar, Sinema ve Pastaneler, Hamamlar, Kahvehaneler, Balıkçılarbaşı, Eğlence Mekanları, Ulu Cami ve Çevresi, Dörtyol başlıkları altında ele alıyor.

DKVD Sözlü Tarih Çalışmaları, Diyarbakır/Sur: Bir Bellek Yolculuğu projesinin bir parçası olarak Hrant Dink Vakfı Sivil Toplumu Güçlendirme Hibe Programı 2019-2021 kapsamında Avrupa Birliği desteğiyle üretildi.

4 hafta boyunca her salı ve cuma günü yayınlanacak olan diğer video klipleri izleyebilmek için DKVD’nin sosyal medya hesaplarını takip edebilir, web sitesini ziyaret edebilir ve Youtube kanalına abone olabilirsiniz.




Bu haber 637 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI