Bugun...



Bayramlık tatlıların vazgeçilmezi ceviz tezgâha çıktı

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala bayramlık ürünler tezgâhlara çıkmaya başlarken baklava kültürünün de etkisiyle en çok tüketilen gıda maddeleri arasında yer alan ceviz müşterisini bekliyor.

facebook-paylas
Tarih: 03-04-2024 00:25

Bayramlık tatlıların vazgeçilmezi ceviz tezgâha çıktı


    

 

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte çarşı ve pazarlarda hareketlilik başladı. Esnaf, tezgâhlarını kuruyemiş, şekerleme ve ceviz gibi çeşitli ürünlerle doldurmaya başladı.

Bayramların vazgeçilmezi tatlılar için kullanılan ve geçen yıla göre fiyatında çok değişiklik olmayan ceviz de pazar tezgâhındaki yerini aldı.

Vatandaşların her bayram aldığı ve yoğun talep gösterdiği cevizin fiyatı da ebadına ve kalitesine göre değişiklik gösteriyor.

Bursalıların bayram alışverişini yoğun bir şekilde yaptığı Bursa Tuzpazarı Çarşı'sında esnaf, bayram nedeniyle işlerinin yoğun olduğu ve özellikle ceviz fiyatlarının geçen yıla göre fazla değişiklik göstermediğini belirttiler.


"Baklavalık cevizlerde vatandaşlara tercih sunuyoruz"

Bayramın yaklaşması münasebetiyle ceviz satışlarında güzel bir artış olduğunu söyleyen Osman Yıldırım, "Baklavalık cevizlerde vatandaşlara tercih sunuyoruz. Bütün ceviz olarak isterseler kahvaltılık olarak satıyoruz. Kırık ve temiz olan cevizlere baklavalık olarak satıyoruz." diye belirtti.

Ceviz fiyatlarında geçen yıla oranla çok büyük bir değişiklik olmadığını belirten Yıldırım, "Satışlarımız güzel gidiyor. Vatandaşlar, cevizlerin eski olup olmadığına dikkat etsinler. Vatandaşlar biraz daha uygun diye kabuklu cevizi tercih ediyor. 100 TL'den 200 TL'ye kadar ceviz bulunuyor." dedi.

Ramazan ayının son günlerine yaklaştığını belirten bir diğer Esnaf Ünal Sevinç, " Vatandaşlar her zaman olduğu gibi çarşıları tercih ediyor. Ceviz ve çerez satışlarımız çok iyi gidiyor. Çeşit çeşit ürünlerimiz var. 140 TL'den başlayıp 550 TL'ye kadar çerezler var. Allah'a şükür işlerimiz iyi gidiyor. Bütün ürünler kaliteli ama gelişi ve satışı farklıdır. Fiyatı etkileyen, her ürünün farklılığıdır." diye konuştu. 




Bu haber 400 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI