Bugun...



Diyarbakır’da Pirelerin istilasına uğrayan köylüler yetkililerden yardım bekliyor

Diyarbakır'da 110 haneli köyü istila eden pirelerle mücadelede kendi imkanlarıyla başarılı olamayan köy sakinleri yetkililerden yardım istiyor.

facebook-paylas
Tarih: 21-06-2023 16:25

Diyarbakır’da Pirelerin istilasına uğrayan köylüler yetkililerden yardım bekliyor

Çınar ilçesine bağlı Bellitaş Mahallesi'nin yaklaşık bir aydır pirelerin istilasına uğradığını belirten mahalle sakinleri, geceleri uyuyamadıklarını ifade ederek bu soruna bir çözüm bulunması talebinde bulundu.

Whatsapp Hattı'na ulaşan kırsal mahalle sakinleri, ilçe belediyesine haber verdiklerini ancak henüz bir adımın atılmadığını bildirdiler.

Özellikle keçi besiciliği yapan ailelerde yoğun olarak görüldüğü belirtilen pireler yüzünden tüm çocuklarda kaşıntının baş gösterdiği, bunun sonucu olarak da vücutlarında yaralar oluştuğu ifade edildi.

Kırsal Bellitaş Mahallesi sakinleri, sabahları kendi imkanlarıyla ilaçlama yaptıklarını, akşamları da meskûn yerleri yıkamak suretiyle mücadele etmeye çalıştıklarını ancak pirelerle baş edemediklerini kaydettiler.

Özellikle geceleri bedenlerinde dolaşan pireler tarafından sürekli ısırıldıklarını dile getiren köy sakinleri, bu konuda hem ilçe belediyesinin hem de ilçe sağlık müdürlüğünün bu soruna bir çözüm bulmasını istiyor.

Gözlerine uyku girmediğini ifade eden köy sakinleri, bir an önce önüne geçilmediği taktirde pire istilasından tüm mahallenin etkilenmesinden endişe ediyor. 




Bu haber 778 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI