Bugun...



Yapıcıoğlu: Her millet kendi kökleri üzerinden yeniden ayağa kalkabilir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Her millet kendi kökleri üzerinden yeniden ayağa kalkabilir. Başkalaşarak, anane, gelenek ve bin yıllık tarihi çöpe atarak büyüyemeyiz." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 24-05-2023 00:39

Yapıcıoğlu: Her millet kendi kökleri üzerinden yeniden ayağa kalkabilir

14 Mayıs'ta yapılan parlamento seçimlerinde ikinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimi için İstanbul'da seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren HÜDA PAR Genel Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, bu kapsamda Başakşehir-İkitelli Organize Sanayi esnafıyla bir araya geldi.

Enerji alanında faaliyet yürüten bir firma yetkilileri, çalışanları ve çevre esnafı ziyaret eden Yapıcıoğlu, hem merak edilen sorulara cevap verdi hem de 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan için oy istedi.

"Allah'u Teâlâ bir kural koymuşsa onun zıddı bir şey söyleme haddimiz olmamalı"

Ziyarette konuşan Yapıcıoğlu, "Herkesin düşüncesi farklı olabilir. Siz benim düşünceme, ben de sizin düşüncenize katılmak zorunda değilim. Ya da ben sizi bir tarafa gitmeye zorlayamam, buna hakkım yok. Eğer her şeyin üstünde hepimizin ilahı olan Allah'u Teâlâ bir kural koymuşsa onu değiştirme, onun zıddı bir şey söyleme haddimiz olmamalı. Allah bizi kardeş kılmış. Bu memlekette yaşayanların hepsi aynı inançta değil ama yüzde 90'dan fazlası İslam inancına mensuptur. Allah kardeşliğin ölçüsünü koymuşsa, Peygamber Efendimiz Veda Hutbesinde; Ey insanlar hepimiz Âdem'deniz, Âdem de topraktandır' demişse ve üstünlüğün takvada olduğunu söylemişse bunun üzerine diyecek bir şey yok. Öyle ise biz diyoruz ki, kim bu ölçüyü değiştirirse o haddi aşmıştır. Sadece bunu kendimize ölçü kılsak ve desek ki, Allah bizim için kardeşliğin ölçüsünü koymuş, Allah'ın bana kardeş kıldığı kardeşlik ölçüsüne riayet etmese de ben ölçünün dışına çıkmayacağım, çünkü ben hesabı Allah'a vereceğim." dedi.

"Her millet kendi kökleri üzerinden yeniden ayağa kalkabilir"

Kardeşlik hukukunun korunması ve birlikte hareket edilmesiyle ülke olarak ilerlenebileceğini aktaran Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Allah resulü bizim için örnektir. Mekke'deki akrabaları O'nu yurdundan çıkardılar. Hicret edip Medine'ye gitti. Sonra muzaffer bir komutan olarak Mekke'ye geri döndü. Sonra onlara, 'size ne yapmamı bekliyorsunuz' diye sordu. Peygamber Efendimiz dedi ki, ben de kardeşim Yusuf Aleyhisselam gibi yapıyorum, gidin serbestsiniz. Hazreti Yusuf kardeşleri tarafından kuyuya atılmış sonra köle olarak satılmıştı. Başına gelen hikâye kardeşlerinin O'nu kuyuya atmasıyla başlamıştı. Sonra Mısır'da iktidar sahibi oldu ve kardeşleri O'na muhtaç oldu. Kardeşlerini affetti. Sadece bu örnekler bizim için yeterli. Her millet kendi kökleri üzerinden yeniden ayağa kalkabilir. Başkalaşarak, anane, gelenek ve bin yıllık tarihi çöpe atarak büyüyemeyiz. Bir ağacı kökünden söküp bir kayanın üzerine bırakırsanız kurur. O çınarın gölge vermesi, dal vermesi, yaprak vermesi ancak kendi kökleri üzerine kalırsa mümkün olabilir. O yüzden biz de parti programımızda 'eğer kökümüze, aslımıza dönersek o zaman kurtuluruz, bağımsız oluruz' diyoruz. Sadece kendimizi kurtarmakla kalmaz kurtuluş umudu, bir kurtarıcı bekleyen insanlar için de kurtuluş umudu haline gelebiliriz. Bunu yapabiliriz, bu çok zor bir şey değil. Ancak bunun için önce inanmak sonra çalışmak lazım. Yarınlar rahatından vazgeçenlerin olacak derler."

"Bu gemi batarsa hep beraber batarız"

Yapıcıoğlu, "Her tarafa muhabbet ve kardeşlik tohumları ekelim. Bizi birbirimize karşı kışkırtan, bizi ayrıştıran ne varsa onları elimizin tersiyle itelim. Faklı düşünebiliriz. İnsanların birbirinden farklı düşünmemesi mümkün değildir. İnsanların parmak izleri nasıl ki farklı ise beyin hücreleri arasındaki bağlantılar da farklıdır. Birbirimize tahakküm etmeyeceğiz. Hepimiz Hazreti Âdem'in çocuklarıyız. İnsaniyet birinci ortak noktamız. İkincisi; çoğunlukla aynı dine, aynı kıbleye inanıyoruz. Bu bizim ortak paydamız, bizi bir arada tutan çimentomuzdur. Üçüncüsü; Farklı bir dine mensup olsa bile aynı vatanda yaşıyoruz. Aynı vatanda yaşıyorsak dışarıdan birisi geldiğinde ülkedeki Hristiyan veya Yahudi'ye 'sen kenara çekil! Bu ülkeyi ben savunacağım!' diyemezsin. O da savunacak, savunmalı. Neticede bu gemi batarsa hep beraber batarız." şeklinde konuştu.

Yapıcıoğlu, ziyaretlerinin sonunda 28 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a oy verilmesini istedi.

 




Bu haber 516 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI