Bugun...



ASIRLIK KULÜPLER KAPANIRKEN, ONLAR AYAKTA DURDU ELAZIĞSPOR MUCİZESİ

Futbolda asırlık spor kulüpleri yaşadıkları maddi sorunlar nedeniyle kötü yönetilerek dibe vururken,bir ara kapanma aşamasına gelen Elazığspor zorlukların üstesinden gelerek ayakta durdu.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2023 17:35

ASIRLIK KULÜPLER KAPANIRKEN, ONLAR AYAKTA DURDU ELAZIĞSPOR MUCİZESİ

Göreve gelirken faizler hariç 79 milyon TL olan borcu 50 milyon TL’nin altına indirdiklerini,yıllardır devam eden transfer yasağını kaldırdıklarını belirten kulüp başkanı Serkan Çayır,”Döviz kurlarındaki artışa rağmen mali anlamda büyük başarı gösterdik. Elazığspor’un bu mücadelesi ve zaferi inşallah diğer kulüplere de emsal olur” dedi.

Türk futbolunun tarihi çınarı olan bir çok spor kulübü son yıllarda yaşadıkları maddi sorunlar ve idari krizleri aşamayarak ya kapandı, ya da amatöre düştü. Elazığspor ise onca badireye rağmen ayakta durmasını bildi. Bir ara 100 milyon TL’yi bulan borç yükü verilen mücadele ile 50 milyon TL’nin altına çekildi,uzun yıllardır uygulanan transfer yasağı kaldırıldı, UEFA ve FİFA’daki yabancı futbolcu dosyaları çözüme kavuşturuldu. Artan döviz kurlarına rağmen ayakta durmayı başaran Elazığspor, yerinde inşa edilen stadının da devreye girmesiyle artık geleceğe daha umutla bakıyor.

“Entübe Olmuştu, Hep Birlikte Yaşama Bağladık”

Göreve geldiklerinde Elazığspor’un kapanma aşamasına geldiğini, şehirde “Elazığspor kurtulamaz. Yerine yeni bir kulüp kurmak lazım” tartışmasının yapıldığını belirten Başkan Serkan Çayır, verdikleri mücadele ile bir mucizeye imza attıklarını söyledi. Bu başarıda en büyük payın spordan gelen ve sporu seven Belediye Başkanı Şahin Şerifoulları ile büyük Elazığspor taraftarına ait olduğunu belirten Çayır,”Elazığspor’un can damarı kesilmişti. Yaşama umudu kalmamıştı. Biz zaten buna karşı çıktığımız için göreve geldik. Elimizi değil, bedenimizi bu işin altına koyduk. En büyük desteği belediye başkanımız sayın Şahin Şerifoğulları’ndan aldık ve almaya da devam ediyoruz. Büyük Elazığspor taraftarı daima yanımızda oldu. “dedi.

“Elazığspor Olarak Başardık, darısı Diğer Kulüplere”

Kulübü yaşatmak adına büyük bir mücadele verdiklerini anlatan Çayır,”Transfere engel 90 dosyadan sadece 8 dosyamız kaldı. Yabancı oyuncu dosyalarını çözdük, 2’si kaldı,onları da çözmek üzereyiz. Faizler hariç 79 milyon TL borç vardı, artan döviz kuruma rağmen 50 milyon TL’nin altına indirdik. Biz göreve gelirken dolar 8 TL idi, şimdi ile kıyaslayın artık. Elazığspor entübe olmuştu, çok şükür yaşayacak hale getirdik. Göreve geldikten sonraki tarih itibarıyla kimseye borcumuz yok. Bu sezon için hedefimiz yenilenen stadımızda şampiyonluk heyecanı yaşamak. Birini kapatıp diğerini açmakla, yeni isimlerle devam etmekle olmaz bu işler. Mazisi olan ve şehirle bütünleşen kulüpler mutlaka yaşatılmalı. Biz Elazığspor olarak bunu başardık, umarım diğer kulüplerimiz de bunu başarır.” diye konuştu.




Bu haber 949 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI