Bugun...


Abdulsamet Özer

facebook-paylas
TAM BİTTİ DERKEN…
Tarih: 11-10-2020 19:05:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:05:00


Ülke olarak hatta dünya olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu bayramın da pek tadı tuzu yoktu. Bayramda 4 günlük ülke geneli sokağa çıkma yasağı da pek işe yaramış gibi görünmüyor. Koronavirüs bitti bitecek derken, yeni vaka ve virüsün yayılma haberleri peş peşe gelmeye başladı. Bayramdan sonra 4 ilimizde korona virüs adeta hortladı. Antalya, Artvin, Elazığ ve Bingöl’de haftalar sonra yeni korona virüs vakaları tespit edildi.

Antalya Serik’te pozitif vaka sayısı 31’e yükseldi. Artvin’de 4 kişi tedavi altına alındı. Bingöl İl Sağlık Müdürü ise kentte 35 gün sonra koronavirüs vakalarının tespit edildiğini duyurdu. Elazığ’da da 20 gün sonra Kovid-19 vakaları ortaya çıktığı duyuruldu.

Son bir aydır Kovid-19 vakası görülmeyen Artvin’de yeni vakalar tespit edildi. Borçka ilçesinde test sonucu pozitif çıkan 4 kişi hastaneye kaldırılırken, 23 kişi de karantina altına alındı.

Bingöl’de ise İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu, 35 gün aranın ardından kentte yeniden koronavirüs vakalarının görüldüğünü açıklamıştı. Bingöl’de ‘Evde kal’ çağrısına uyulması sayesinde salgınla mücadelede başarı elde edildiği söyleniyordu. Lakin 35 gün sonra Bingöl’e il dışından ziyaretlerin gerçekleştirildiği ve bu ziyaretler esnasında koronavirüs bulaştırıldığı tespit edildi.

Aynı şekilde Elazığ’da da uzun bir aradan sonra dışarıdan gelen birisi kaynaklı yeniden vaka görüldü. İl dışından bayram için gelenler, virüsün bulaşmasına sebep olduğu ifade ediliyor.

Hal böyle iken kendi sağlığımız için değil bir hafta sonu, bence 1 ay kesintisiz sokağa çıkma yasağı getirilmeli… Getirilmeli ki taşıyıcı, hasta, evde kalarak hastalığı atlatsın, hastanedekiler şifaen taburcu olsun ve bu hastalığın üstesinden gelebilelim. Aksi takdirde eğer ziyaretlerimize ara vermezsek, maske kullanmazsak, hele ki sosyal mesafeye hiç dikkat etmezsek, korkarım ve üzülerek söylüyorum ki (umarım öyle olmaz) bu günleri arar olacağız.

Aynı durum şehrimiz için de mevcut. Kayapınar ilçemize bağlı Serap Güzeli Mahallesi (Gözeli Köyü) bayram ziyareti sonrası vaka sayısında artış olduğu gözlendi. Efendim bazılarına göre sıcak hava ile virüsün etkisini kaybedeceği söyleniyor. Sıcak havanın faydasının olup olmayacağı konusunda farklı görüşler olsada, tedbiri elden bırakmamak gerekir.  Çünkü en büyük silahımız tedbirimizdir.

İnanın şu an gizli, hastalığın pek kendini hissettirmediği bir çok taşıyıcı ile oturup kalkıyoruzdur belki… Bunu biz gözle göremiyoruz ama tedbirimizi alıp maske ve mesafeye dikkat edersek, göremediğimiz bu virüsten korunmuş oluruz. İlla başımızda bir çoban mı olmalı? Hep yasaklarla mı yaşamalıyız? Çok basit olan bu kurallara ne için riayet etmeyiz. Sağlığımızın kıymetini bilmeliyiz hastalık gelmezden evvel… İş işten geçmeden tedbir tedbir tedbir. Tam bitti derken Kurban bayramında İnşallah daha mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçireceğiz derken, birden hortladı. Tepeyi terk etmemesi gereken okçular misali, tedbiri terk etmeyelim, sağlıkla kalalım…



Bu yazı 217 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI