Bugun...


Adem Özer

facebook-paylas
MOSKOVA MUTABAKATI
Tarih: 11-10-2020 18:53:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:53:00


Rusya ile Türkiye arasında Moskova da yapılan çetin müzakereler ardında geçici de olsa  bölge halkını rahatlatan bir mutabakat imzalandı. Tabi ki,imzalanan bu mutabakattan rahatsız olanlar da yok değil. Bunların başında Türkiye’ye mühimmat satmak isteyen ve mutabakattan dolayı mühimmatlarını Türkiye’ye satamayan sözde müttefikler,Nato ve Avrupa birliği ülkeleri geliyor. “Bırakın Türkiye ile Suriye savaşsın ” demeci veren Trump ve onun gibi düşünen yaratıkların bu mutabakattan dolayı hevesleri kursaklarında kaldığı için memnun değiller. Türkiye ile Suriye arasında devam edecek bir savaştan, Türkiye’nin gücü zayıflayacağında ve Türkiye’nin bu güçsüzlüğünden yararlanarak daha önce gerçekleştiremedikleri kötü  emellerini gerçekleştirmek için fırsat kollayanların umutları suya düştüğü için memnun değiller. Suriye’deki savaşın olumsuz seyri halinde, iç siyasetteki olumsuz  yansımasından yararlanmak ve bu olumsuzluğu yapılacak zorlama bir erken seçimde oya dönüştürmek isteğinde olan muhalefeti memnun etmemiştir.

Türkiye, bu mutabakatla Türkiye’yi tampon bir bölge olarak  gören ve varlıkları tehlikeye düştüğünü hissettikleri zaman ancak Türkiye’nin dostluğunu hatırlayan sözde müttefiklerin gerçek yüzünü görme fırsatını yakalamıştır.

Bu mutabakatla Rusya’nın , daha önce yapılan antlaşmalara sadık kalmadığı  anlaşıldığına göre, yapılan yeni  mutabakata da şartlar olgunlaştığında sadık kalmayacağı açıktır. Türkiye açısında bu mutabakatın en önemli  kazancı, savaş dolayısıyla yerinden ve yurdundan göç etmek zorunda kalan mühacirlere Avrupa’ya gitmek için sınır kapılarını açması ve  bu vesile ile Avrupa ülkelerinin mühacirleri ülkelerine sokmamak için bütün imkan ve olanaklarıyla mühacirlere karşı uyguladıkları insanlık dışı saldırılarla onların gerçek yüzünü ortaya çıkartması.

Demokrasinin beşiği olarak nitelendirilen Avrupa ülkeleri, sınırlarına dayanan mültecilere karşı BM in kararına rağmen kapılarını mültecilere açmaması ve onlara uyguladıkları insanlık dışı davranışlar ile müslümanlara karşı gerçek tutumlarını ortaya çıkartmışken Demokrat olmaları yalnızca onlar gibi düşünen onların inandıkları dine inananlar için geçerlidir. En son sosyal medyada yayımlanan bilgilere göre Almanya mültecilerden yalnızca 14 yaş ve altındaki çocukları kabul edebileceğini kabul etmiştir. Bunun ne anlama geldiğini artık bizim düşünmemiz gerekiyor.

Tekrar buluşuncaya kadar sizleri Allah’a emanet ediyorum



Bu yazı 3017 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI