Bugun...


Hasan Hüseyin Cemiloğlu

facebook-paylas
‘’YÜZYILIN ANLAŞMASI’’ÖYLEMİ, HAYBER’İN FETHİNE VE ZAFERE VİRA BİSMİLLAH…
Tarih: 11-10-2020 18:45:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:45:00


Bilinen bir gerçektirki, Dünyayı Dizayn eden bir üst akıl ve bu üst aklın omiriliğine yerleşmiş bir İsrail tümörü, bazen uçuk kaçık fikirler le dünya gündemini meşgul etmektedir.Tarih 28 ocak 2020 Tüm Dünya, televizyon ekranlarında ABD başkanı Trump’ın kendine has malum bir psikolojik hal ve hastalıklı mimikleri ile birkaç gündür, yüzyılın anlaşması diye algı yaratılarak, yaptığı açıklamayı  izledi.ilk saatlerde dünya Müslümanları arasında ciddi bir infiale ve tepkiye neden olsada, akabinde bu anlaşmanın, sadece; tarihin çöplüğüne gidecek bir anlaşmadan başka bir şey ifade etmediği ortaya çıktı.

Bu karanlık beyin, Dünyayı dizayn etmede, önemli kavşaklardan  olan, Ortadoğu ve özellikle Filistin in   anahtarını ele geçirebilirlerse, sadist ve açgözlü hedeflerine ulaşma yolunda uzun bir mesafe katetmiş olacağını düşünüyor.

Tamamen kontrolleri altına alamadıkları bir Ortadoğu ve Filistin, bu misyonlarını imkansız hale getirmese bile, şüphesiz ki, bir hayli zorlaştıracaktır. ABD nin ve yamağı İsrailin geçmişi kirli, güvenirliliği yara almış, deforme olmuş, terör devleti kategorisine girmiş politik bir  sicili olunca, söyledikleri ve önerdikleri hiçbirşey dikkate alınmıyor  artık .

Aslında bu hastalıklı psikolojik hal Trump’a has bir şey değil..hemen hemen tüm Amerikan başkanlarında görülen bir lisan-ı hal dilidir..Hatırlayanlar bilir,Baba Bush ve oğul Bush tada Irak’la ve Saddam’la ılgili operasyonlarda  aynı dili görmüştük..

Yaklaşık 80 sayfalık bir klasörden oluşan  bu anlaşma metninde, İsrailin, hayati derecede önemsediği  çok madde varsada, bunların hiç biri;bırakın kabul edilmeyi, dikkate bile alınacak türden şeyler değildir.

Örneğin, bir maddede Filistin Direnişini tamamen ortadan kaldıracak ve İsrailin ilanihaye gerçekleştirmek istediği,Hamas,Elfetih,İslami cihat gibi tüm Direniş gruplarının silah bırakması şartı var. Bu şartın kabul edilmesi halinde, Filistindeki direniş son bulacak. Filistin, İsrailin denetiminde bir belediye devletçik şeklinde kağıt üzerinde hayatını sürdüren veya toplama kampı statüsünde küçük bir alana hapsedilmiş bir nahiye..buda tam israilin, zaten yaptığı ve istediği bir şey.

Bugüne kadar İsrail bir şekilde istediği gibi gelip vuruyor ve istediğini yapıyordu ,fakat bir şekilde direnişe takılıyordu.İsrailin Başını ağrıtan en büyük şey üstünde patlayan roketler ve bir yerlerden fırlatılan füzelerdi.bu israilde ciddi anlamda panik ve psikolojik sorunlara,ciddi maddi kayıplara yol açıyordu.buda israilin tüm politik hesapları altüst ediyordu.ne yaparsa yapsın gazzedeki direnişi kontrol edemiyor ve gazzeyi diğer bölgeler gibi etki altına alamıyordu. Bu anlaşma ile Gazze direnişi yok edilmiş ve ortada filistin hatta kudüs davası gibi bir dava kalmamış olacaktı.

Bu anlaşma ile,Bugüne kadar bir işgal sözkonusu iken bu günden sonra israilin meşru haritası içerisinde lokal iç meselelere israilin müdahalesi şeklinde hukuki bir zemin bulmuş olacak.netice olarak bir filistin davası ve direnişi tamamen son bulmuş ve kendi kendini imha etmiş olacak.israilin tam istediğide bu zaten.

İsrail bu şekilde tüm zulmüne ve işlediği cinayetlere rağmen ortaya bir barış planı atmış taraf olacak, ve belkide bundan sonraki işleyecek cinayet ve katliamlara –neyapalım barış dedik siz istemediniz diyerek kendince bir haklılık payı çıkaracak.

Yeni uykudan uyanmış gibi, yüzünü yıkamadan şapşal bir yüz ifadesiyle kameraların karşısına çıkan Trump ın açıklamalarına bir göz atalım.

* Her iki taraf da barışı istiyor ve İsrail barışı gerçekten çok istiyor. Gelecekte, Filistin devleti olacak bir toprak da yaratacağız ve burada terörizmi katı bir şekilde reddedecek olan bir Filistin devletinden bahsediyoruz.

-Evet sayın Tramp;her iki tarfta barış istiyor ve terörizmi red ediyorsa geçmişte Türkiye Başbakanlarından, Necmettin erbakanın size tavsiye ettiği gibi, Güney Amerikada İsraile toprak ve bir devlet verebilirsiniz.dolayısı ile varolan bu sorunda tamamen çözülmüş olur.

* Burada Kudüs, bölünmeden İsrail´in başkenti olacak. Ama bu çok büyük bir şey değil çünkü ben zaten bunu sizin için yaptım. Bu şekilde kalacak. Benim vizyonuma göre İsrail için çizdiğimiz bu sınırı ABD resmi olarak tanıyacak. İki devletli geçiş sürecinde ne olursa olsun İsrail devletinin güvenliği hiçbir şekilde tehlikeye düşmeyecek.

-Ey ABD, Siz Müslümanlar için bir şeyler yapma sevdasından vazgeçin bence, israilin güvenliği ancak yok olduğunda tamamen sağlanmış olacak.yok olmasına gönlünüz razı değilse dediğimiz gibi kendi himayenizde, kendi ülkenizde,mutlu bir şekilde yaşayacak bir eyalet  verebilirsiniz

* Gece kulüplerine otobüslere yönelik saldırılar bir daha geri gelmeyecek. Ben İsrail için çok şey yaptım. ABD büyükelçiliğini Kudüs´e taşıdım. Golan Tepeleri´nin İsrail´e ait olduğunu tanıdım.

-Evet İsrail için çok şey yaparak varlık nedeninizi de açıklamış oisanızda. Gece kulüplerine ve otobüslere yönelik temenniniz pek tutmayacak galiba.

* Belki de en önemlisi, İran ile yapılan bu korkunç nükleer anlaşmadan ABD´nin çıkmasını sağladım. Dürüst olmak gerekirse belki de en önemlisi buydu. Filistinliler için de çok şey yapmam gerekiyor. Aksi halde adaletsiz olur.

-Bre geri zekalı gölge etme başka ihsan istemez

*Filistinliler için de bağımsız bir ülkeye sahip olma şansı olacak. Bu harita ile başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin olacak. Yıllarca Filistin halkına verilen sözler tutulmadı ve bunu hayal kırıklığını yaşadıklarını biliyorum. Bunları bir kenara bırakmalılar. Bizim ortaya koyduğumuz plan onların topraklarını iki katına çıkacak. Başkentlerinde bir ABD büyükelçiliği kurulacak..

-Filistin ve kudüs zaten tümüyle Müslümanlarındır.kimin toprağını kime bahşediyorsunuz.siz israile yeni bir ülke bulmak için uğraşın.

* Hamas’ın, İslami Cihat örgütünün kötü faaliyetlerini yasaklayacak kanunlar olacak ve finansal olarak terörün hiçbir şekilde destek almamasını sağlayacağız.

-Ha! Böyle iştee; Nihayet çıkardınız dilinizin altındaki baklayııı!. Tüm mesele bu iştee..

El cavap…..

Selam sana Kudüsün MAĞDUR VE GURURLU ÇOCUKLARI

Selam sana NUHAMMED DURRA

Selam sana FADİ EBU SALAH

Selam sana AHED ED TEMİMİ

Selam sana FEWZİ EL CÜNEYDİ

Selam sana MUHAMMED AYYAS

Selam size ey YASER ARAFAT’IN KÜÇÜK GENERALLERİ

VE YARIN ve işte o zaman.

HAYBERE ve ZAFERE vira BİSMİLLAH..

Sağlıcakla kalın..

Hasan Hüseyin CEMİLOĞLU

 



Bu yazı 1738 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI