Bugun...


Volkan Eser

facebook-paylas
NERDEN NEREYE..!
Tarih: 11-10-2020 19:00:00 Güncelleme: 11-10-2020 19:00:00


Malum gündem korana virüs. İnsanlık imtihanda. Bu virüs belası yüzünden dünya durmuş durumda. Allah’a şükürler olsun ki bu salgına en hazırlıklı şekilde yakalanan ülkemiz, dünyayı kıskandıracak şekilde çalışmalar yürütüyor. Sağlık alanında gerçekleşen devrimin meyvelerini hep beraber yiyoruz.

Ben bugün bu karanlık ortamı aydınlatacak gelişmeleri ele almak istedim. Malumunuz, şehrimiz Diyarbakır uzun bir süredir kayyumlar tarafından yönetiliyor. Yapılan hizmetleri yazmaya gerek yok. Zira ortadadır. Yapılan hizmetler, güzellikler bütün dünyanın gözü önüne serilmiş durumda. Eskiden Sur’da, Bağlar’da gezemiyorduk. Hangi cadde ve sokağa girsek açık söylüyorum utanıyorduk. Yığınla biriken çöpler, daracık sokaklar, patlayan kanalizasyonlar her türlü pislik vardı. Çok ama çok kötü bir tabloyla iç içe yaşam sürüyorduk. Bugün geldiğimiz nokta hayal ötesiydi. Şimdi büyük bir gurur ve heyecanla Diyarbakır’ın her bir köşesinde oluşan  inanılmaz güzellikleri, sosyal medya hesaplarımızdan dünya ile paylaşıyoruz. Nerden nereye.. Yapılan güzellikleri alkışlamak, ‘ Yapanlardan Allah razı olsun ‘ demek insanı yandaş yapmaz. Yalakacı da yapmaz. Hakkı teslim etmek lazım. Diyarbekirimizi bugün bu güzelliklere kavuşturanlardan Allah bin defa razı olsun.!

Elbette bazı olumsuzluklarda olmuyor yaşanmıyor değil. O ap ayrı bir tartışma konusu. Ama bu kadar güzelliklerin üstünü örtecek meseleler değildir.

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinden kayyum olmayan tek belediyesi Bağlar’dır. Allah var Bağlar’da da muazzam bir çalışma yürütülüyor. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve ekibi Bağlar’ı bir yıldız ilçe konumuna getirmek için var gücüyle çalışyor. Bağlar nüfus olarak Türkiye’de bir çok il’den daha büyük. Yılların biriktirdiği sorunlar ve işsizlik almış başını gidiyor. Bu sorunları biranda çözmek elbette ki mümkün değildir. Kimsenin elinde sihirli deynek yok. Ama en azından geçmişte olduğu gibi duyarsız kalınmıyor. Sorunların çözümü için büyük bir çaba sarf ediliyor. Büyük oranda da çözüm gerçekleşiyor.

Şüphesiz ki, merkezi hükümetin de çok ama çok büyük desteği var. Geçmişte bırakın bir projeye onay, var olan projelere bile merkezi hükumetler kuruş ödenek göndermezdi. Büyük bir ayrımcılık yapılırdı. Şimdi öyle değil. 18 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde bölgemiz ve memleketimiz Diyarbakır’a olağanüstü destekler verildi. ‘Batı da ne varsa Doğu’da da o olacak’ şiarıyla Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu ve Güneydoğu’ya her alanda aktardığı ödenek ve gerçekleştirdiği projeler büyük bir devrimdir.  Hayal ötesiydi. Hiç kimse bu noktalara geleceğimizi bırakın beklemeyi hayal bile edemiyordu.

Hükümetin bütün bakanlıkları Diyarbakır’a sonuna kadar kapıyı açmış durumda. Giden idareci ve yönetici hiçbir şekilde eli boş dönmüyor. Bağlar’ın başta Çevre ve  Şehircilik Bakanlığına sunmuş olduğu önemli projeler var. Onların tümü onaylanıyor. Yani merkezi ve yerel yönetim el ele verip Bağlar’ı adeta bir yıldız ilçeye dönüştürme yolunda.

Bağlar Belediye Başkanı sayın Hüseyin Beyoğlu bir yandan ilçede yoğun bir çalışma sürdürüyor, diğer yandan da Bağlar’da başta ekonomik olmak üzere sağlık, sosyal, kültürel ve altyapı alanlarında geliştirecek projeler hazırlayıp Ankara’ya sunuyor. Bugüne kadar hazırladığı onlarca proje var. Ve bunları hayata geçirmek için her ay Ankara’nın kapısını çalıyor. Öyle ya’ Ağlamayan bebeğe mama yok’

Ve o kapılardan da bir sonuç alarak dönüyor memlekete. Geçtiğimiz haftalarda ilgili bakanlıklardaki kaynaklarım projelerin onaylanacağının müjdesini verdiler. Bir memleket sevdalısı olarak acayip heyecanlandım ve mutlu oldum. Çünkü o projeler memleketimize yapılacak. Kimsenin babasının evine değil, şehrimize kazandırılan projelerdir bunlar. Sahiplenmemiz ve desteklememiz lazım.

Bu projelerin onaylanmasında şüphesiz ki,m AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinin de büyük katkısı var. Onlar da belediye başkanlarını yanlarına alarak Ankara’da kapı kapı dolaşıp şehrimize kazandırılacak projelerin onaylanmasında çok büyük emek veriyorlar.

Önümüzdeki süreç Allah’ın izniyle daha aydınlık bir süreç olacaktır. 18 yıldır kalkınma ve gelişmeden taviz vermeyen hükümet, daha sıkı ve daha yoğun bir gelişme ve kalkınma programıyla ülkemizi ayağa daha da şahlandıracaktır. Şehrimiz de bundan çok büyük ölçüde nasibini alacaktır. Yeter ki, birliğimizi ve diriliğimizi kaybetmeyelim. El ele daha güzel Bağlar’a daha güzel Diyarbakır’a inşallah.!



Bu yazı 369 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI