Bugun...


Zeki Özer

facebook-paylas
Kürtler ve Türkler et ve tırnaktır
Tarih: 24-09-2021 00:03:00 Güncelleme: 24-09-2021 00:03:00


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kürt sorununu HDP ile birlikte çözeceğim demesi kamuoyunda tartışma yarattı. CHP liderine bu sözleri söyleten ve sözü edilen çözüm merkezinin geçmişine bakmak gerekli. globalleşşen dünyamızda neyi kim için kimin ve ne için dediğini herkes anlıyor ve biliyor artık.

Türkiye’de Kürtlerden söz edecek olan en son siyasi partinin CHP olduğu bilimsel bir gerçektir.  CHP’nin ideolojik ve tek merkezci yaklaşımı ayrıyeten geçmişi zaten konuya yaklaşım tarzını gösteriyor.

Hiçbir Kürt CHP’ye inanmaz. CHP Türkiye cumhuriyetinin kuruluşunda var olan bir parti, geçmişi ile yüzleşmeyen ve bu günkü siyasi ve etnik sorunun mimarı bir partidir. Kürt sorun dedikleri sorununun  ana kaynağı CHP’nin yakın tarihimizdeki uygulamaları değil midir?

CHP’nin öncelikle Kürtlerden affını istemesi lazım. Kürtler CHP’nin geçmişteki cürümlerine bir çizgi çekerse ki bu pek mümkün görünmüyor o zaman CHP’ye bu konularda söz söyleme hakkı düşer.

Geçmişinde hep Kürtlere yapılan zülüm işkence ve asimilasyon olan bir parti eğer ki parti amblemindeki 6 ok Kürtlerin kanı ile kirletilmişse bu partiye bu konuda söz söyleme hakkı düşmez.

CHP Tarihte Kürtler üzerine derin bir izler ve yaralar bırakmış bir partidir

evet yıllardır Kürt sorunu olarak isimlendirilen bir sorunu ülke olarak yaşıyoruz belki, birilerinin özellikle zaman zaman önümüze getirdiği bu konuyu maalesef tartışanların Kürtlerle hiçbir ilgisinin olmayışı hatta ve hatta Kürt bile olmayışları ayrı bir ironidir.

hiç kimse Kürtlerin görüşü sorulmadan onların adına karar veremez. Kürtlerin temsilcisi kabul edilen HDP dahil herkes Kürt sorunu ve çözümünden söz ediyor. Yalnız şu bilinmeli ki Kürtler hiçbir zaman bu ülkede sorun olmadı sorun birilerinin Kürtlere bakış açısındadır.

Tartışma yanlış yerde yapılıyor Kürtler bu ülkenin asıl unsurlarıdır. Cumhuriyeti kurarken Türklerle beraber kurdular eğer Kürtler bu ülkede sorun olmuş olasıydı cumhuriyetin kuruluşunda yer almazlardı.

Ak parti lideri Recep  Tayip Erdoğan  Kürt sorunu diye bir sorun yok demesine katılıyorum zira Kürtlerin var oluşsal haklı taleplerine sistemin yanlış bakış açısı sorunu vardır.

 Kürtlerin haklı talepleri var, onlar zaman içinde hal edilecek taleplerdir kim iktidar olursa olsun sistem değişmedikçe  sorunlar ve haklı talepler hal olmaz ilk önce sistemi değiştirmek gerekiyor.

Bu ülkede Kürtlerin sorunundan ziyade Türkiye de yaşayan Türklerin sorunu var. türklerin aynı gemide olmanın getireceği sorumlulukları ve kardeşliği hazmedememe sorunu vardır. Bu ülkede Kürtler sorun çıkaran bir millet değil beraberce kardeşçe yaşama arzusunda olan bir millettir. Kürtlerin haklı talepleri var  bunun adını ne koyuyorsanız koyun,

Realite marjinal sol partiler ve Kürtlerin temsil eden partilerin işine gelmiyor. Onların istediği Kürt sorunu altında bölge de kan ve gözyaşı bitmesin.

Kürtlerin halkı talepleri belli, Ana dil. Ana dilde eğitim ve bu ülkenin asli sahipleri olarak bu ülkede yaşayan herkesle medeni dünyanın inandığı demokrasi ölçülerinde beraberce yaşamak, Doğanın ve yaratılışın kendilerine verdiği hakların anayasada güvence altına alınması. buda yaşadığımız çağ ve medeniyetin ulaştığı seviye itibariyle çok zor bir talep olmasa gerek.

Hz. Peygamber (S.A.V) veda hutbesinde söyledikleri '' hepiniz ademin çocuklarısınız, kimsenin kimseye (Arabın aceme, acem in araba üstünlüğü yoktur.)'' gerçeğini pratik hayatımızda uygulandığımızda her şey hal olur. Hz peygamberin(S.A.V) veda hutbesinde söylediğinin tersini yaptığımız için midir ki haklı olan talepler sorun olmaya başlıyor.

 

 

 



Bu yazı 5434 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI