Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
DİYARBEKİRSPORA TAZE KAN
Tarih: 11-10-2020 18:41:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:41:00


3 lig 3 gurupta mücadele eden kentimizin güzide takımı Diyarbekir spor ligin ilk yarısında çok iyi bir perfornmans sergilediğini söyleyemem.

Her yıl olduğu gibi bu yılda sezon başı yapılan  flaş transferler iyi bir takımla, iyi maçlar çıkaran Diyarbekirsporda neler oluyor bilmiyorum ama !  klişe haline gelmiş gibi  6-7.haftada hoca değişikliği ardından yeni gelen hocalarla birlikte bir türlü uyum sağlamayan ve maalesef hedeften uzaklaşan bir takım oluveriyoruz. Takımın sahibi Onursal başkanı Fevzi İlhanlı her yıl olduğu gibi bu sezonda büyük paralar harcayarak maalesef an itibari ile takımdan istediği verimi aldığını söyleyemem. Bugüne kadar hiçbir dönem futboldan anlayan sağlıklı bir yönetim oluşturamayan Onursal Başkan Fevzi İlhanlı, ilk defa Futbolun içinden gelen gençliğinde Diyarbakırspor formasını giyen olgunluğunda da Diyarbakırspor yöneticiliğini yapan Turan İlgin kardeşimizi takımın başkanlığına getirerek bana göre en önemli nokta transferi gerçekleştirmiştir.

Turan İlgin kardeşimiz gençliğinde Diyarbakır spor formasını giydiği gibi 2009-2010 yılında süper ligde Diyarbakır sporda futbol şube sorumluluğu da üstlenmiştir. O dönemdeki sportif başarı veya başarısızlığa değinmek istemiyorum. Ancak şunları söyleyebilirim Turan İlgin kardeşimiz Spor bilgisi ve donanımı ile 3 ligde mücadele eden bir takım için birkaç gömlek fazla gelir diye düşünüyorum. Çünkü, Turan İlgin kardeşimizi iyi tanırım Futbol bilgisine de inanırım. Ayrıca kendine güvenen ve etrafına güven veren yapısı ile yüreğinden gelen kelimeleri kıvırtmadan dobra bir şekilde etrafına saçan bir arkadaşımızdır. Eğer Onursal Başkan Fevzi İlhanlı ile uyum içerisinde ve uzun vadeli bir şekilde çalışır iseler bu takımı bu yıl olmazsa bile, önümüzdeki sezon arzulanan yere getireceklerine ben şahsen çok inanıyorum. Turan İlgin kardeşimizle ilgili bu bu güzelim duygularla ekip arkadaşları Veysi Avşar, İhsan yapıcı,İkram İlhanlı,Süleyman Akar, Hasan Çakar,Aziz Gönülalan,Galip Göntoğar,Fırat Güneş ve Orhan Tuma ile birlikte hayırlı olması dileğiyle  yeni görevlerinde başarılar diliyorum.

Diyarbekir spor ligde ikinci yarıya başlarken şu anda 22 puanla 8.sırada yer alıyor. Lider Karacabey Belediye sporla 13 puan ve play of’ta 5 sırada bulunan Nevşehir Belediye spor ile aralarında sadece 6 puanlık bir fark var. Lider takımı yakalamanın çok zor olduğunu düşünerekten Özellikle play of için 6 puanlık farkın önemli bir puan farkı olmadığını söyleyebilirim. Diyarbekir sporda devre arası takımın ideal kadrosundan neredeyse % 70 gittiğini hesaba kattığımızda yeni transfer edilecek oyuncuların nokta transfer olmaları gerekir. Hafta sonu Bağlar Belediye spor ile özel maç yapan Diyarbekir sporu izledim ağır zeminde oynanan maçı Diyarbekir spor 4-1 kazandı. Ancak bu tür maçlar takımın ikinci yarıda ortaya koyacağı performansı için ölçü alınmamalı. Bu maçta yeni kaleci Hasan sürmeli’yi çok beğendim ayrıca lig üstü tecrübeli oyuncu Ahmet Arı’nın fizik olarak hazır duruma geldiğinde takıma katkı sunacağını düşünüyorum. Takımın kaptanlığını üstlenen Güney kardeşimizin saha içerisindeki otoritesi ve mükemmel futbolu izleyenleri kendine hayran bıraktı. Maksut kardeşimizin iyileşerek iyi duruma gelmesi takım için büyük bir kazanç olacaktır. Diyarbekirspor Cüneyt Tiryaki hocamızın listesi doğrultusunda kısa sürede yapacağı nokta transferlerle bu yarışta bende varım diyebilir. Bizde neden olmasın diyerekten takımımıza yürek dolusu başarılar diliyoruz.



Bu yazı 322 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI