Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
DİYARBEKİRSPORDA KÖTÜ GİDİŞ
Tarih: 11-10-2020 18:33:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:33:00


Diyarbekirspor bu hafta sonu konuk ettiği Soma spor karşısında aldığı mağlubiyetle rakibini lider, taraftarlarını ise derbeder etti.

Çok az sayıda da olsa taraftarların itici gücünü arkasına alan Diyarbekirspor oyuna iyi başladı. Özellikle sol taraftan Alihan’la etkili ataklar geliştiren Diyarbekirspor gol bulma yerine tam aksine rakip takımın hiç beklenmedik cılız bir atağı sonucunda Hayri Mert ile golü kalesinde buldu. Gol sonrası yine hep sol taraftan Alihan’la etkili olmaya çalışan Diyarbekirsporun kaleye attığı şutlar ve girdiği gol pozisyonları beraberlik golünün habercisi oldu. Nitekim Taner Çekiç nefis bir golü oyuna denge getirdi. İlk yarının son bölümlerinde Diyarbekirspor aleyhine verilen penaltı atışını kaleci Mert mükemmel bir şekilde kurtardı.

İlk yarısı 1-1 berabere sonuçlanan karşılaşmanın ikinci yarısında galibiyet adına iki takımın mücadelesi ve ortaya koydukları pozitif futbolu izleyenlere seyir zevki verdiğini söyleyebilirim. Diyarbekir sporda günün başarılı ismi Alihan’ın ilk yarıda sağda, ikinci yarıda ise bazen sağda bazen solda etkili oyununa destek gelmeyince Diyarbekirspor skor olarak öne geçme yerine tam aksine yine ilk yarıda olduğu gibi beklenmedik bir gol yiyerek geriye düştü. Gol sonrası biraz da rakibin korumacı bir anlayışa büründüğü son bölümlerde Diyarbekir spor inanılmaz bir baskı oluşturarak birçok net gol pozisyonlarından biraz şansızlık, birazda becerisizlik göstererek beraberlik gölünü bulamadı. Ve maç Soma sporun galibiyeti ile sonuçlandı.

Bu maçın genelinde Futbolcu performanslarına baktığımız zaman Alihan maçın tamamında bana göre sahanın en iyisiydi. İkinci yarıda Kaptan Vedat ve oyuna sonradan giren Tolunay ve İbrahim etkili oynadı. Reşo bu maçta olduğu gibi haftalardır kötü, Güney ve Taner sahada bir var, bir yok. Fuat ise hemen hemen hiç yok. Kaleci Mert şimdiye kadar yedek kaleci olmasına rağmen bu maçta çok iyiydi. Defans oyuncuları çok kötü değildiler, ancak iç sahada izlediğim maçlarda ilk defa bu kadar rakibine ciddi pozisyonlar verdiler. Takımın Teknik sorumlusu yeni hoca Cüneyt Tiryaki için henüz bir yorum yapamam çünkü bu maç onun ilk maçıydı. Taraftarlara gelince maçın başından sonuna kadar hiç susmadan takımlarını desteklediler. Ancak maç sonunda yönetimi istifaya çağırmaları düşündürücüdür. Buradan taraftarlara sesleniyorum arkadaşlar bu takım kentimizin ortak değeri olan ve halkın inisiyatifi ile yönetilen bir takım değildir. Bu takım Başkan Fevzi İlhanlı’nın şirketinin takımıdır. İstediği adamı yönetime getirir, istediğini gönderir. İstediği Teknik Direktör ve futbolcuları getirir ve istediğini gönderir. Kendinizi kahretmeye gerek yok. Sadece bunu bilin istedim.

Sonuçta; Ligin ilk haftalarında başarılı sonuçlara imza atan Diyarbekirspor için direk şampiyonluk hesapları yapılırken, bugünlerdeki kötü gidişle birlikte gelinen noktaya baktığımız zaman bu kafayla bırakın direk şampiyonluk hesaplarını Play of’a bile çıkmanın çok zor olduğunu düşünüyorum.

Ne diyelim her şeyin hayırlısı.



Bu yazı 166 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI