Bugun...


Zülküf Yakut

facebook-paylas
TECRÜBE KAZANDI
Tarih: 11-10-2020 18:39:00 Güncelleme: 11-10-2020 18:39:00


3.Lig 3.gurupta mücadele eden Diyarbekir spor bu hafta sonu konuk ettiği Lig lideri Karacabey Belediye spora, tribündeki seyirciler, Kaleci Ahmet başta olmak üzere sahadaki Futbolcular ve kenar yönetimi el birliği ile adeta 3 puanı ikram ettiler.

Maçın analizine geçmeden önce başta şunu söyleyebilirim. Diyarbekir spor  ilk yarıda  kazanma adına, ikinci yarıda ise maçı  kaybetme adına elinden gelenin en iyisini yaptı. Maç öyle enteresan bir maç oldu ki sahada hangi takımın ev sahibi hangi takımında deplasman takımı olduğu belli değildi. Çünkü taraftarlar maçta yoktu çok az sayıda seyirci vardı ve onlarda kendi takım kalecileri Ahmet ile karşılıklı dalaşarak takımın mağlubiyeti için elinden geleni yaptılar.

Maça gelince; oyunun ilk dakikalarında duran top organizasyonunda Şevket’in attığı kafa golü rakibi abandone etti. Ardından baskısını devam ettiren Diyarbekir spor Rakip takımın kalecisi  ve defans oyuncusu olan iki Hasan’ın anlaşmazlığı  sonunda   kendi kalelerine attığı golle Diyarbekir spor bir anda farkı ikiye çıkardı. İlk yarıda oyunun kalan süresinde oyun kontrolünü elinde bulunduran ve baskısını devam ettiren Diyarbekir spor maçı koparma adına üçüncü golü sürekli kovalayan taraftı.

İlk yarıda ne yaptığını iyi bilen oyunun kontrolünü sürekli elinde bulunduran Diyarbekir spor ikinci yarıda da yüksek tempo ve üçüncü golü kovalama adına inanılmaz bir efor sarf etti. Ancak yorgunluk hesaplarını iyi yapamayan Diyarbekir spor Kaleci Ahmet’in hatalı penaltı yaptırışı ile başlayan hatalar zincirine savunma oyuncuları da dahil oldu. Oyunun ikinci yarısında A.Gafar’ın penaltı golü ve ardından oyuna ikinci yarı dahil olan Ömer Faruk’un attığı 2 golle rakip takım Lider Karacabey Belediye spor sahadan 3-2 galip ayrılan taraf oldu.

Maçın geneline baktığımız zaman kazanma adına sürekli ofansif futbolu benimseyen ve yüksek tempo ile mücadele eden genç dinamik Diyarbekir spor karşısında lig üstü çok tecrübeli oyunculardan oluşan Karacabey Belediye spor mücadelesinde kazanan bence “TECRÜBE” oldu.

Sonuçta Diyarbekir sporun bu maçla birlikte son haftalarda aldığı kötü sonuçlar hem taraftarları küstürüyor, hemde play of şansını giderek azaltıyor.

Diyarbekir spor oyuncu kadrosunun çok kaliteli oyuncularından oluştuğunu ben hala iddia ediyorum. İyi bir kaleci, bir kaç nokta transfer, lig üstü iyi bir Teknik direktör ve en önemlisi iyi bir yönetim olursa  bu takım paly of’a çıkar ve şampiyonluk şansını devam ettirir.

Ne diyelim, her şeyin hayırlısı.



Bu yazı 211 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI