Bugun...



Diyarbakır'da katledilen Ergün Arslan duruşması sonuçlandı, dava bir üst mahkemeye taşındı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Ergün Arslan cinayetine ilişkin bugün gerçekleşen duruşmada, B.E.'ye 25, S.D.'e 14 ve diğer şüpheliler için 10'ar yıl hapis cezası talep edildi. Dava bir üst mahkemeye taşındı.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 16:43

Diyarbakır'da katledilen Ergün Arslan duruşması sonuçlandı, dava bir üst mahkemeye taşındı

 

 

Diyarbakır'ın Sur ilçesi Anzele Parkı'nda 3 Nisan 2022'de Ramazan ayında, 12 yaşındaki kız çocuğunun fotoğrafını çektiği iddiasıyla oruçlu halde darp edilip bıçaklanması sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Ergün Arslan'ın davası bugün görüldü.

Diyarbakır Adliye Sarayı binasında görülen davada mahkeme, şüphelilerden yaşı büyük olan B.E.'ye 25, yaşı küçük olanlardan S.D.'e 14 ve diğerlerine de 10'ar yıl hapis cezası talep edildi.

Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Maktul Ergün Arslan'ın kardeşi Süleyman Arslan, verilen cezaların üst mahkemenin de onaylanmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Gelişen hukuki süreci kısaca özetleyen Arslan, "3 nisan 2022'de Anzele Parkı'nda vahşice katledilen Ergün Arslan davasının karar aşaması gerçekleşti. Savcılık bir önceki aşamada mütalaasını vermiş, müebbet istemişti. Karşı tarafın avukatları ek süre talep etmişti. Ek süre talebi sonucunda bugün aşaması gerçekleşti. Verilen kararda sanıklara müebbet, yaşı büyük olan sanığa 25, bıçaklayan S.D.'e 14, E.H.T. ve diğerlerine 10'ar yıl cezalandırılması talep edildi." dedi.

"Üst mahkemenin verilen cezaları onaylamasını talep ediyoruz"

Duruşmada talep edilen cezaların bir üst mahkemece onaylanmasını talep ettiklerini sözlerine ekleyen Arslan, "İnşallah bir üst mahkeme bunu onaylayacaktır. Umudumuz da odur, adalete güvenimiz de tamdır. Önce Allah'ın sonra devletimizin adaletine sonuna kadar güveniyoruz. Bu işin arkasında da duracağız. Çünkü ortada mazlumca ve vahşice katledilen abim vardı. Burada herkes kendini kurtarmak için 'ben yapmadım' diyerek olaydan kurtulmaya çalışmışlardı ama mahkeme ve devletimiz bunun farkındadır. Bir üst mahkemede ise verilen kararının bozulmamasına ve indirimsiz cezalarının tamamını uygulayacaklarına yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Arslan, "Acımız ilk günde olduğu gibi bugünde tazelendi. Mazlumların çığlıklarını duyun artık! Üst mahkemenin verilen cezaları onaylamasını talep ediyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan ve mahkeme salonuna iştirak eden kardeşlerimizden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.




Bu haber 483 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI