Bugun...



HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç: “Şeffaf ve eşit belediyecilik hizmeti sunacağız”

HÜDA PAR’dan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Milletvekili Faruk Dinç, seçim çalışmalarına halk ziyaretlerinde bulunarak başladı. Dinç, merkez Sur ilçesinde esnaf ve STK ziyareti gerçekleştirerek halkla buluştu.

facebook-paylas
Tarih: 14-01-2024 12:46

HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç: “Şeffaf ve eşit belediyecilik hizmeti sunacağız”

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever ve partililer ile birlikte ilçedeki bir çay ocağında halkla bir araya geldi.

Esnafın ve vatandaşların sorun-sıkıntılarını dinleyen Dinç, seçilmesi halinde gerçekleştireceği projeleri anlattı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Dinç, “Bu memleketin evladı olan herkese ırkına, mezhebine bakmadan hizmeti götüreceğiz. Memleketimizin her ferdine eşit bir şekilde biz hizmet götürmeye çalışacağız.” dedi.

Dinç, çay ocağında halk ile buluşma ve esnaf ziyaretinin ardından, Kavar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAVAR-DER) üyeleriyle bir araya geldi.

“Bir kaldırım taşı için harcanan parayla çiftlikler açılsa Diyarbakır’ın çoğu genci iş sahibi olur.”

Dernek üyelerinin sorularını yanıtlayan Dinç, HÜDA PAR belediyeciliğinin şeffaf ve adil olacağını belirtti.

Diyarbakır’ın en büyük sorunlarından olan uyuşturucu belası ile ilgili konuşan Dinç, “Biz diyoruz ki gençlerimizi kaldırım taşlarına kurban etmeyin. Her seçim döneminde bu kaldırımları alıp yıkıp tekrardan yapıyorlar. Birine ihale veriyorlar, birine peşkeş çekiyorlar, belki biraz da toplumun gözünü boyuyorlar. Biz diyoruz ki, o kaldırım taşlarına verdiğiniz parayla hani yatırım proje diyorsunuz ya, bir tavuk çiftliğini bile açsanız bu tavuk çiftliğinde bir istihdam sağlanmış olur. Burada gençler işsizdir. Gençler işsizlikten dolayı gidip uyuşturucuya bulaşıyor. Bugün işi olan, eşi olan, huzurlu yuvası olan gider uyuşturucu kullanır mı? Kullanmaz. Ben geldim, buralardaki metruk evleri gezdim. Buradaki sıkıntıları da gördüm. Sadece bir kaldırım taşı için harcanan parayla bu çiftlikler açılsa belki Diyarbakır’ın çoğu genci bu sıkıntıdan kurtulur.” ifadelerini kullandı.

“VIP araçlarla gelen belediye başkanları değil, yalın ayaklarla gelen halkı kapıda karşılayan başkanlar istiyoruz”

Diyarbakırlılara birçok vaatte bulunup herhangi bir hizmet yapmayan yöneticileri eleştiren Dinç, HÜDA PAR belediyeciliği denilince insanların aklına hizmet gelir. Hizmetten bahsedeceğiz. Normalde Dağkapı’dan Araştırma Hastanesi’ne kadar gidecek bir tramvay projesi ‘ete kemiğe büründü’ dediler. Nokta nokta belirlediler, animasyonlarını izlettir ama animasyonda kaldı. Artık biz animasyonları izlemek istemiyoruz. Somut bir şekilde bu topluma hizmet eden belediye başkanları istiyoruz. Sadece çakarlı, VIP araçlarla gelen belediye başkanları değil, yalın ayaklarla gelen onları kapıda karşılayan başkanlar istiyoruz. Diyarbakır’ın en büyük sorunu sahipsizliktir. Şehir Hastanesi yapılacak dendi. 2015-16 da kararı alındı şu an 2024’teyiz halen ortada hastane yok. O zamanki bir hastaneye verilecek parayla Bugün 10 hastanelik para veriyorsun o hastaneyi yapamıyorsun. Bu basiretsizce yönetime sessiz mi kalacağız? Yok. Nasıl düzelteceğiz? Vallahi bağırarak, çağırarak düzelmez bu işler. Biz, buradaki sağlam idarecilerimizi seçerek bu sıkıntıları gidermiş olacağız.” dedi.

“Şeffaf ve eşit belediyecilik hizmetini sunacağız.”

Şeffaf ve adil belediyecilik anlayışıyla hizmet sunacaklarını belirten Dinç, “Bugün hastanelere gidiyorsun hep diyorlar randevu yok. İnsanlar perişan niye? Çünkü, 2015’te devlet yetkilileri, Sağlık Bakanlığı tespit yapmış. Buraya 1024 yataklı bir hastane gerekiyor. Sen 2015’te böyle bir tespit etmişsin, o hastaneyi halen yapmamışsın. Halen bu sorun bu sıkıntı giderilmemiş. İşte bunun üzerine gideceğiz. Bu konuda HÜDA PAR'ın belediyeciliği şeffaf bir belediyecilik olacak. Yani yapılan hizmet nedir, kim işe alınmış, kim çıkmış, ne hizmet yapılmış? Bu konuda HÜDA PAR'ın birinci önceliklerinden biri şeffaf belediyecilik hizmetini sunacağız. Bizim belediyeciliğimizde herkese eşit hizmet sunacağız. Biz bu memleketin her ferdine hizmet etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Değerlerimizle barışık bir şekilde bu memlekete hizmet etmek istiyoruz.”

Diyarbakır’ın sahipsiz olduğunu dile getiren Dinç, “Bu memleket gerçekten güzel bir memleket. Bu memleketten Peygamber kokusu geliyor. Sahabe kokusu geliyor. Birileri Peygamberlere, Sahabelere düşmanlık ederek bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biz bu değerlerimizle barışık bir şekilde bu memlekete hizmet etmek istiyoruz. Kayyum gelmiş, onlar da maalesef bir taş üstüne taş koymamış. Toplumun bu konuda çok şikayetleri var. Tramvay ile ilgili bu da sonuçta onların problemlidir. Bizden 150 kilometre uzaklıktaki Elazığ’da 6 yıl önce şehir hastanesi yaparsın. Burası büyük bir şehir. Sadece Diyarbakır'a değil çevre iller ve hatta Irak'tan bile insanlar bizzat gelip burada tedavi oluyor. Batıda İstanbul neyse doğuda da Diyarbakır aynı şekilde bölgenin merkezidir. Ama Diyarbakır bu konuda hak ettiği değeri bulamamış. Bunun asıl sebebi de maalesef Diyarbakır sahipsizdir.” dedi.




Bu haber 838 defa okunmuştur.


FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI