Bugun...



Memur-Sen Batman Şb. Bşk. Önlü: Memur maaşları memnuniyeti artırmalı

Memur-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, kamu görevlileri maaşlarına yapılacak artışın memnuniyeti artırması gerektiğini belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 07-07-2023 00:30

Memur-Sen Batman Şb. Bşk. Önlü: Memur maaşları memnuniyeti artırmalı

Memur-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü tarafından yapılan yazılı açıklamada, kamuda yaşanan gelir dağılımı adaletsizliğine dikkat çekti.

En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesinin önemli olduğuna dikkat çekilirken Önlü,  gelir dağılımında adaleti sağlamak ve kayıpları telafi etmek için 22 bin liraya ilave olarak 6'ıncı Dönem Toplu Sözleşme ’de hüküm altına alınan yüzde 6 artış ve gerçekleşen yüzde 10,90 enflasyon farkı ile toplamda yüzde 17,55 artış yapılarak en düşük kamu görevlisi maaşının 25 bin 860 liraya yükseltilmesi gerektiği ifade etti.

"Katsayılarda yapılacak düşük oranlı artış, diğer ödemeleri olumsuz etkileyecek, toplam gelirde negatif sonuç doğuracak, maaş/ücretlere oransal yansımayı azaltırken sorunları büyütecektir." denilen açıklamada, memnuniyeti en yüksek seviyeye çıkarmak için Toplu Sözleşme masasının yetkilisi olarak Memur-Sen Konfederasyonu ile birlikte istişare edilerek sürecin yürütülmesi gerektiğini vurgulandı.

Konfederasyon tarafından yapılan açıklamada ayrıca alım gücünün yükselmesi ve gelir kayıplarının azaltılması için en etkin faktörün enflasyonun düşürülmesi olduğunu belirtilirken, "Yıllık ve aylık bazda düşük enflasyon hedefinin hayata geçmesi halinde, maaş/ücretlerdeki artış rakamsal büyüklükten öteye gidecek, alım gücü yükselecek, kayıplar engellenecektir. Nominal rakamların büyüklüğünü değil, reel alım gücünün büyüklüğünü dikkate almalıyız." ifadeleri kullanıldı.

Yapılan yazılı açıklamada ayrıca şu ifadeler kullanıldı: 

"Anlık ve önceden maliyetleri gider olarak yansıtan işverenler karşısında, maaş artışları 6 ayda bir gerçekleşen sabit gelirliler borçlanarak yaşamlarını idame ettirmektedirler. 7. Dönem Toplu Sözleşme öncesinde masaya ve taraflara zaman kaybettirmeyecek şekilde ‘1. Dereceye 3600 Ek Gösterge’ ve ‘Kamu Görevlisine Kira Yardımı’ hususu da Meclis tatile girmeden bu düzenlemenin içerisinde yer alarak sonuçlandırılmalıdır. Hem kamu görevlilerini ilgilendirecek kira yardımı hem de emeklilerin beklediği 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge; zamana bırakılmamalı, gelir artırıcı, gider azaltıcı benzer uygulamalara yer verilmelidir."

Açıklamanın sonunda, "Mücadelemiz ve temennimiz; gelir dağılımında adaletin sağlanması ve çalışanlar arasında barışın tesis edilmesidir. Mühendis, müfettiş, şube müdürü, akademik personel başta olmak üzere kamu görevlilerinin ücret skalasındaki bozukluğun giderilmesi, alım gücünün yükseltilmesi, çarpıklığın düzeltilmesi, kamu personel sisteminin onarılması ve emeğin, birikimin, kariyerin hak ettiği konuma gelmesi için mücadelemiz sürecektir. Kamu İşvereni bu beklentilerden hareketle; Ağustos ayında başlayacak 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerini fırsat olarak görmeli, bütçe imkanı ve beklentiler üzerinden daraltıcı tekliflerle değil Güçlü ve Büyük Türkiye hedefiyle uyumlu, gelir dağılımında adaleti sağlayan, Türkiye Yüzyılına yakışır teklifle masaya gelmelidir." denildi.  




Bu haber 539 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI