Bugun...



Diyarbakır Karacadağ köylüleri Belediyeden yollarının yapılmasını istiyor

Diyarbakır'ın Karacadağ bölgesinde bulunan köy yollarının kötü durumu, bölge halkının uzun zamandır yaşadığı bir sıkıntı haline geldi. Özellikle Karacadağ Kayak Merkezi'ne ulaşımı sağlayan Yiğityol Caddesi ve çevresindeki köy yolları, çukurlar ve mücür yığınlarıyla dolu durumda. Bu durum, sürücülerin ve köy sakinlerinin günlük hayatlarını olumsuz etkiliyor.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2024 16:54

Diyarbakır Karacadağ köylüleri Belediyeden yollarının yapılmasını istiyor

 

Karacadağ bölgesi, doğal güzellikleri ve kayak merkeziyle bilinirken, yol sorunu ise bölge halkının hayatını zorlaştırıyor. Özellikle Karacadağ'a yapılan turistik ziyaretlerde ve kayak sezonunda yaşanan yoğunluk, yolların kötü durumunu daha da belirgin hale getiriyor. Yol üzerindeki çukurlar ve mücür yığınları, araçların zarar görmesine neden olurken, toz ve duman da çevrede yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor.

Oğlaklı, Övündüler, Kamışpınar ve Karabahçe gibi köylerde yaşayan vatandaşlar, yolların asfaltlanması için yetkililerden destek bekliyor. Bu durum, bölge halkının günlük yaşamını etkilediği gibi, ekonomik ve sosyal faaliyetlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Karacadağ bölgesinde yaşayan vatandaşlar, yolların düzeltilmesiyle birlikte bölgenin turizm potansiyelinin artacağını ve yaşam kalitelerinin yükseleceğini düşünüyor.

Yetkililer ise konuyla ilgili olarak şu ana kadar somut bir adım atmamış durumda. Karacadağ köylüleri, seslerini duyurmak için defalarca kez taleplerini ilettiklerini ancak henüz bir çözüm bulunmadığını belirtiyor. Özellikle kış aylarında yaşanan yoğun kar yağışı ve buzlanma, yolların kötü durumunu daha da tehlikeli hale getiriyor.

Köylülerin talepleri doğrultusunda, yetkililerin bir an önce harekete geçmesi ve Karacadağ bölgesinin ulaşım altyapısının iyileştirilmesi bekleniyor. Bu sayede bölge halkı, güvenli ve konforlu bir şekilde seyahat edebilecekleri yolların keyfini çıkarabilecek ve bölgenin turizm potansiyeli de daha iyi değerlendirilebilecek.




Bu haber 745 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI