Bugun...



Zaza Derneği Siverek'te Stand Açtı.

Zazana Dergisi Zaza Dili ve Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği, Siverek'te Stand Açarak Zaza Dilini ve Kültürünü Koruma Çalışmalarına Devam Ediyor

facebook-paylas
Güncelleme: 05-06-2023 21:51:55 Tarih: 05-06-2023 17:51

Zaza Derneği Siverek'te Stand Açtı.

Yasin GÜLER –

Zazana Dergisi Zaza Dili ve Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği, Zaza dili ve kültürünün yok olmaması ve gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Bu amaçla Siverek'te Kanlıkuyu meydanında stant açan Dernek başkanı Abdulkadir Büyüksayar, standın açılışıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, her yıl olduğu gibi bu yıl da imkanlar ölçüsünde Zaza halkının yaşadığı illerde, ilçelerde ve beldelerde halkın bilinçlendirilmesi amacıyla stantlar kurduklarını belirtmiştir. Bu yılın ilk stantını Siverek Kanlıkuyu meydanında açmış olmanın mutluluğunu dile getirmiştir.

Aslında çalışmalarının daha önce başlaması planlanmış olsa da, ülkemizde gerçekleşen seçimler nedeniyle bu sürecin tamamlanmasını beklemek durumunda kaldıklarını ifade etmiştir. Ancak bu bekleme sürecinin ardından hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini vurgulamıştır.

Abdulkadir Büyüksayar, konuşmasında Zazaca dilinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekmiştir. Özellikle yeni neslin Zazaca'yı öğrenmesinin ve Zaza kimliğine ait olma bilincini kazanmasının önemine vurgu yapmıştır. Bu nedenle, dernek olarak gerçekleştirdikleri stant etkinliklerine büyük önem verdiklerini belirtmiştir. Halkla iç içe olan bu çalışmaların her zaman değerli olduğunu ifade etmiştir.

Bu vesileyle, Zaza dilinin bir an önce anayasal güvence altına alınması gerektiğini dile getirmiştir. Zaza halkı olarak, hükümetten bu konuda gereken hassasiyeti göstermesini ve Zaza dilini koruma altına alacak adımları atmasını beklediklerini belirtmiştir.

Zazana Dergisi Zaza Dili ve Kültürü Koruma ve Yaşatma Derneği'nin Siverek'te açtığı stant, Zaza dilinin ve kültürünün gelecekteki kuşaklara aktarılması için atılan önemli adımlardan biridir. Dernek, toplumun bilinçlenmesini sağlama amacıyla düzenlediği etkinliklerle Zaza dilini canlı tutma mücadelesini sürdürmekte ve Zaza kimliğinin korunmasına katkıda bulunmaktadır.




Bu haber 9221 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Bölge Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI