Bugun...



DİSKİ, Hani’de Çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, vatandaşlara 7/24 kaliteli, sağlıklı, çeşmeden içilebilir ve ekonomik açıdan ucuz içme suyu temin etmek amacıyla sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekarenin farklı yerlerinde meydana gelen sorunlara anında müdahale ediyor.

facebook-paylas
Tarih: 06-06-2023 00:38

DİSKİ, Hani’de Çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

DİSKİ, Hizmetlerini her geçen gün arttırmaya devam ediyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü kentin içmesuyu ve altyapı hizmetlerinin sorunsuz çalışması için Hani İlçesi’nde çalışmalarına devam ediyor.

Hani Atıksu Arıtma Tesisi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü’nün, İLBANK ile ortaklaşa inşa ettiği “İçme Suyu ve Kanalizasyon Projesi” (SUKAP) kapsamında Hani Atıksu Arıtma Tesisi’nde son hız çalışmalar devam ediyor.

Sondajlar Kırsala Can Oluyor

Kırsal mahallelerde içme suyu sorununu çözmek amacıyla çalışmalarına devam eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, Hani ilçesine bağlı Mahallerde sondaj kuyusu açma işlemine başladı.

Hani Kuyular, Abacılar ve Belen Mahallesinde İçme Suyu Sorununu Çözülüyor

Hani ilçesi Kuyular, Abacılar ve Belen Mahallesinde içme suyu için bir süre önce çalışmalara başlayan DİSKİ, sondaj kuyusu çalışması başlattı.

Sondaj kuyusundan Abacılar ziyaret mevkiisine kadar yeni bir terfi hattı döşenmesi projesi tamamlandı.

Kuyular ve Abacılar arasında 1400 mt isale hattını yapımı devam ediyor.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, sorumlu olduğu 15 bin 272 kilometrekare içinde yer alan ilçeler ve kırsal mahallelere kaliteli içme suyu teminini sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. İnşa işlemlerinden önce sahada etüt çalışmalarını gerçekleştirerek çeşitli alternatifler üreten DİSKİ Genel Müdürlüğü, yerleşim yerlerine ve kırsal mahallelere en uygun projeyi hayata geçirmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor.

                          

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, ilçelerde hizmetlerin sorunsuz sürmesi için çalışmaları denetlemeye devam ediyor.

Tutşi, Hani’de içmesuyu ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Zirve Mahallesinde bulunan içme suyu paket arıtma tesisi ve Veziri Mahallesinde bulunan şantiye alanı ile terfi merkezindeki çalışmaları denetleyen Tutşi, teknik personelden işleyişle ilgili bilgi aldı.

“Daha sağlıklı altyapı hizmetleri için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz”

DİSKİ’nin sorunsuz şekilde çalışmalarını yürütmek için ekiplerin dikkatle çalıştığını vurgulayan Tutşi, “Altyapı, içmesuyu ve diğer projelerimizde vatandaşlarımızın beklentilerine uygun hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı altyapı hizmetlerinden faydalanması için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.” dedi

                                 

Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel Makamında Ziyaret Edildi.

DİSKİ Genel Müdürü M. Fırat TUTŞİ Hani Kaymakamı Abdullah Yüksel’i makamında ziyaret etti. Hani ilçemizin içmesuyu ve kanalizasyon ile ilgili sorunlarını istişare ederek sorunlarla ilgili çözüm önerilerini birlikte değerlendirdi.

 

 




Bu haber 820 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Belediyeler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI