Bugun...



ÖĞ-DER Genel Başkanı Gökmen: Öğretmen atamaları yetersiz durumda

Öğretmen atamalarının yetersiz olduğunu aktaran ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, derhal ciddi atamaların yapılması gerektiğini söyledi.

facebook-paylas
Tarih: 24-04-2024 00:05

ÖĞ-DER Genel Başkanı Gökmen: Öğretmen atamaları yetersiz durumda

 

 

2023 KPSS'ye girdikleri halde yaklaşık bir yıldır atama bekleyen öğretmenlerin olduğunu belirten Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, atama bekleyen öğretmen adaylarının mağduriyetleri hakkında İLKHA muhabirine konuştu.

"Öğretmenlerimiz bir umut ışığıyla sınavlara hazırlanıyorlar"

Son KPSS sınavından bu yana atama bekleyen öğretmelerin sukut-u hayale uğradığını söyleyen Gökmen, "Gerçekten şu ana kadar atamalarla ilgili bir takım veriler belirlenmiş olması gerekiyordu. Öğrenciler bir yıldan fazladır hatta geçmişte 10'larca yıldır hazırlanan öğretmenlerimiz var. Öğretmenlerimiz bir umut ışığıyla sınavlara hazırlanıyorlar. Sınavlardan sonra ciddi bir alım olmasını istiyorlar. Bu manada özellikle Cumhurbaşkanı seçimi ve yerel seçimlerden sonra maliye bakanlığının izin vermemesi üzerine maalesef ekonomik sıkıntılardan dolayı şu anda atama yapılmamıştır. Yusuf Tekin Bakanımızdan özellikle rica ediyoruz; bu manada hem hükümetimizin hem Cumhurbaşkanımızın ciddi manada atamanın önünü açması gerekiyor. En az 80 bine yakın atamanın yapılması gerekmektedir. Çünkü öğretmenlerle ilgili yığılma fazla sayıda olduğundan dolayı bir sonuç alınamamakta. Bundan dolayı da özellikle mağdur öğretmenlerimize bir çıkış yolu gösterilmesi lazım." dedi.

100 bine yakın ücretli öğretmen çalıştığını dile getiren Gökmen, "Ücretli öğretmenlerin sorunlarını daha önce de ilettik. Yaklaşık 14-16 gün sigortalı çalışıyor. Diğer günler sigortasız aldıkları maaş, asgari ücrete bile yakın değil. Ancak belirli birimlerde asgari ücreti yakalayabiliyor. Bunun dışındaki öğretmenlerimiz 10-12 bin lira arasında ücretli olarak çalışıyor. Bu sorunun da çözülmesi lazım. Derhal atama takvimi yapılmalı ve ciddi bir alım yapılmalıdır." ifadelerine yer verdi.

"Her şeyin teknoloji ile olduğu bir hayatta yaşıyoruz"

Son olarak Gökmen, "Milli Eğitim Bakanlığı, köklü bir kurum. Öğrencilerin kayıt sisteminden öğretmen ve idareci atamalarına kadar artık değişmez bir takvimi oturtması lazım. Yani zamana, zemine ya da konjektöre göre hareket edildiğinde maalesef büyük sıkıntılar meydana geliyor. Atama bekleyen bir öğretmen hangi takvimde atama yapılacak, hangi takvimde sınav yapılacak ve hangi takvimde okula başlayacak bunun artık aşılması lazım. Çünkü her şeyin teknoloji ile olduğu bir hayatta yaşıyoruz. Zor bir şey değil. Bir takvime bağlarsak insanlar da inanıyorum ki buna göre tedbir alacak. Buna göre kendi planlamalarını yapacaklar. Sorunlarını daha da azaltacaklar diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

 




Bu haber 1567 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Eğitim Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI