Bugun...



HAKSİAD: Filistin bir devlet olarak tanınmalı, kalıcı ateşkes sağlanmalı

İşgalci rejimim Filistin'e yönelik devam ettirdiği saldırılara ilişkin açıklama yapan HAKSİAD, Gazze'de yaşanan sivil katliamların durdurulması, insani yardımların hiçbir şekilde engellenmemesi, Filistin'in bir devlet olarak tanınması, adil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiği belirtti.

facebook-paylas
Tarih: 18-10-2023 00:25

HAKSİAD: Filistin bir devlet olarak tanınmalı, kalıcı ateşkes sağlanmalı

Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD) Sözcüsü Cafer Ökmen, işgalci rejimin Filistin'e yönelik sürdürdüğü katliam ve saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

"Filistinli kardeşlerimizin en temel yaşam hakkı dahi engellenmekte ve büyük bir insanlık suçu işlenmektedir"

İşgalcilerin Filistin'e yönelik yılladır sürdürdüğü katliamları son 2 haftadır daha da arttırarak sürdürdüğüne dikkati çeken Ökmen, "İsrail, acımasız ve orantısız saldırıları nedeniyle Filistin halkına sistematik bir şekilde soykırım uygulamaktadır. İsrail, özellikle Gazze'de, insanlık vicdanına, uluslararası insan haklarına ve hiçbir insani hukuka uymayan, zalimane bir şekilde yüzbinlerce insana dünyanın gözü önünde zulüm etmektedir. Filistinli kardeşlerimizin en temel yaşam hakkı dahi engellenmekte ve büyük bir insanlık suçu işlenmektedir. Gazze'yi adeta büyük bir cezaevine çeviren işgal rejimi, Filistin halkını kadın, çocuk, genç, yaşlı, demeden bombalarla, savaş uçaklarıyla ve füzelerle, uluslararası savaş hukukunu da çiğneyerek katletmektedir."

"Filistin devlet olarak tanınmalı, kalıcı bir ateşkes sağlanmalı"

İşgalci rejimin kendi tarihinden ders çıkarmadığı gibi insanlık tarihine de kara sayfalar eklemeye devam ettiğini vurgulayan Ökmen, "Uluslararası kamuoyunun, olaylara adil ve insani bir yaklaşım benimsemesi gerekmektedir. Sivil ve savunmasız insanların öldürülmesi engellenmelidir ve acil bir şekilde temel ihtiyaçlarını karşılamaları için ilaç, gıda, elektrik ve su gibi ihtiyaçlar kesintisiz olarak sağlanmalıdır. Sivil katliamlar durdurulmalı, insani yardımlar hiçbir şekilde engellenmemeli ve Filistin'in bir devlet olarak tanınması başta olmak üzere, adil ve kalıcı bir ateşkes sağlanması gerektiği bilinmelidir." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler başta olmak üzere tüm uluslararası insan hakları kuruluşları işgalcilere karşı durma çağrısında bulunan Ökmen, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemiz başta olmak üzere, İslam coğrafyasının hiçbir yerinde,  huzurun bozulmasını veya çatışma ortamının olmasını istemiyoruz. Sermayenin ve ticaretin bu tür çatışma ortamlarından kaçındığı bilinen bir gerçektir. Ancak sadece tüccar ve iş insanları olarak değil aynı zamanda insani değerlere saygı, bağlılık ve hukukun her zaman önde olması gerektiğini de iyi biliyoruz. Bu nedenle de HAKSİAD olarak diyoruz ki, Birleşmiş Milletler başta olmak üzere, tüm uluslararası insan hakları kuruluşları ve özellikle de Müslüman ülkelerin yöneticilerini,  Filistin'i korumaya ve İşgalci israilin saldırılarına karşı çıkmaya davet ediyoruz."

 




Bu haber 466 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI