Bugun...



Umut Kervanı, Ramazan'da Diyarbakır'da yapılan faaliyet raporunu açıkladı

Umut Kervanı Diyarbakır, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine yönelik yaptığı ayni ve nakdi yardımları kamuoyuyla paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 20-04-2024 12:13

Umut Kervanı, Ramazan'da Diyarbakır'da yapılan faaliyet raporunu açıkladı

 

 

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere yönelik yaptığı yardım çalışmalarıyla bilinen Umut Kervanı, hayırseverlerin destekleri doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor.


Sürdürülen çalışmalara ilişkin Ramazan ayı içerisinde yapılan faaliyetleri kamuoyuyla paylaşan Diyarbakır Umut Kervanı, günden güne artan mağdur aile sayısı karşısında hayırseverlerin de daha çok aileye ulaşılabilmesi için desteklerini esirgememeleri çağrısında bulundu.

Yapılan faaliyet raporu açıklamasını Diyarbakır Umut Kervanı Başkan Yardımcısı Abdürrahim Karadeniz okudu.

Yapılan yardım hakkında açıklamalarda bulunan Karadeniz, "Özellikle şunu belirtmek isteriz ki 6 ayı aşkın süredir işgal rejiminin yoğun saldırısı altında olan Gazzeli kardeşlerimizin durumunu basın ve sosyal medya aracılığıyla görmekteyiz. Yaşanan vahşet görüntülerinden etkilenmemek elde değil. Temennimiz inşallah en kısa zamanda bu olayların son bulmasıdır. Gazze'deki olaylardan dolayı onlara yaptığımız yardımlar haricinde ilimiz sınırları içinde imkanlarımız dahilinde bize başvuruda bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"5 bin 296 aileye 3 milyon 659 bin 370 TL tutarında yardım yapılmıştır"

Hem yurt içinde hem de yurt dışında Ramazan ayı içerisinde yapılan yardım tutarını kamuoyuyla paylaşan Karadeniz, "Diyarbakır ilimizde Ramazan ayı içerisinde 277 aileye 448 bin 500 TL değerinde nakdi yardım, 2 bin 450 aileye 1 milyon 837 bin 500 TL değerinde gıda kumanyası, 370 çocuğumuza 370 bin TL değerinde giyim, 100 ailemize toplamda 30 bin TL değerinde bayram tatlısı, 25 ailemize 19 bin 600 TL değerinde temizlik malzemesi, 140 aileye toplamda 420 bin TL değerinde alışveriş kartı yardımı desteği yapılmıştır. Belirttiğimiz yardım çalışmalarının yanı sıra yine hayırseverlerimizin destekleriyle son 6 aydır işgal rejiminin soykırım ve katliamı altında zor günler geçiren Filistinli 2 bin 304 Müslüman kardeşimizin toplamda 533 bin 770 TL değerinde iftar yemeği masrafını karşıladık. Ramazan ayı içerisinde 370'i çocuk olmak üzere toplamda 5 bin 296 aileye 3 milyon 659 bin 370 TL tutarında yardım yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere, üye ve gönüllülere teşekkürlerini ileten Karadeniz, "Bu yaptığımız yardımlardan bizi yalnız bırakmayan hayırseverler, üye, gönüllülerimize ve bayan komisyonlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Son olarak şunu da belirtmeliyiz ki yardımlarımız sadece Ramazan ayı ile sınırlı kalmayıp düzenli olarak her ay devam etmektedir." dedi. 




Bu haber 290 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI