Bugun...



Diyarbakır’da Otomotiv Sektörünün Temsilcileri DTSO’da Buluştu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) 45. Bölge Diyalog toplantısı gerçekleştirildi.

facebook-paylas
Tarih: 14-06-2023 17:18

Diyarbakır’da Otomotiv Sektörünün Temsilcileri DTSO’da Buluştu

OYDER 45. Bölge Bölge Diyalog toplantısına DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, OYDER Başkanı Altuğ Erciş, Diyarbakır İş Konseyi Başkanı Mustafa Vural, DİSİAD Başkanı Nurullah Edemen ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantını açılış konuşmasını yapan DTSO Başkanı Kaya, Oda olarak OYDER gibi istihdam, finans ve ülkeye yaygınlık anlamında önemli katkılar sunan birliklere ev sahipliği yapmalarının çok önemli olduğunu söyledi. Bu tarz toplantıların büyütülerek yapılması için her türlü katkıyı vereceklerini belirten Kaya, depremden hemen sonra OYDER ve üyeleri Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu ile irtibata geçerek yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür etti. Diyarbakır hem tarihi zenginlikleri hem de yenilikleri içinde barındıran önemli bir kent olduğuna dikkat çeken Kaya, kentin ekonomik yapısı, sanayisi, yatırım avantajları hakkında katılımcılara bilgilendirmede ulundu.

Daha sonra konuşan OYDER Başkanı Altuğ Erciş, “Bölge toplantıları ile meslektaşlarımızla sektörümüzü konuşmaya karar verdiğimizden beri tam 44 toplantıyı geride bırakmış bulunuyoruz, bugün 45. Kez sizlerin karşısında olmak da ayrıca gurur verici. Diyarbakır gibi ülkemizin hem sosyal hem ekonomik açıdan çok değerli bir şehrinde bulunmak hepimiz açısından çok değerli. Hepimizin ana işkolu olan otomotiv sektörü, yakından bildiğiniz üzere pandemi sonrasında çok haraketli ve bir o kadar da alışık olmadığımız olaylarla dolu olarak hızla ilerliyor. Ülkemizin ekonomik olarak en büyük sektörü haline dönüşen ve potansiyeli ile göz kamaştıran bu sektörde, her biriniz en önemli ve en değerli oyuncular olarak yer alıyorsunuz. Yıllarca bu kürsülerden otomotiv yetkili satıcılığının sorunlarını tartışırken hep karsızlık ve ana markalarla olan sorunlar ön plana çıkıyordu ancak son 2 yıldır gündemimiz daha çok tedarik zincirindeki sıkıntılar ve devlet incelemelerine dönüştü. Geçmiş yıllardaki sorunlarımız yerini bu yeni ve farklı sorunlara bıraktı” dedi.

Akbank Taşıt ve Konut Kredileri Müdürü Özge Hatunoğlu ile Ekonomist ve DNG Danışmanlık Kurucusu Fatih Keresteci katılımcıları katılımcılara sektörel sunumlar yaptılar.




Bu haber 825 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI