Bugun...



Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden Yeni Bir Hizmet Daha ‘Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi’

Genel vücut sağlığımızın ayrılmaz bir parçası olarak karşımıza çıkan ağız ve diş sağlığı, yaşam kalitemizi doğrudan etkileyen önemli bir basamaktır. 2017 yılının Nisan ayında vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayan Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin temel amacı; vatandaşlarımıza çağdaş, nitelikli ve beklentilerini karşılayacak; kolay ulaşılabilir, kaliteli, verimli, etkin ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmaktır.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 11:21

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinden Yeni Bir Hizmet Daha  ‘Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi’

 

 

Hastanede; Ortodonti, Pedodonti, Periodontoloji, Restoratif Diş Tedavisi, Ağız- Diş ve Çene Cerrahisi, Protetik Diş Tedavisi, Endodonti birimleriyle koruyucu ve tamamlayıcı ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunulmaktadır.

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi branşında ise ilk muayene ile birlikte tanıda yardımcı görüntüleme teknikleri kullanılarak mevcut patolojik durumun saptanması veya rutin ağız- diş sağlığı taramaları gerçekleştirilmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte görüntüleme yöntemlerinde de yeniliklerin tanı ve tedavide yer aldığını görmekteyiz. Hastanede mevcut iki boyutlu Panoramik Radyografi ve Periapikal Radyografi tekniklerine ilave olarak İl Sağlık Müdürlüğü ve Başhekimliğin çabaları sonucunda Diş Hekimliğinde kullanım alanı oldukça geniş olan ve Ülkemizdeki sayılı Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde bulunan, Üç boyutlu görüntüleme yöntemi Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi (KIBT) cihazı hastane envanterine eklenerek, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Baş-boyun bölgesindeki implant planlaması ve operasyonları, gömülü diş cerrahileri, kist, tümör operasyonları, kök- kanal tedavileri ve ortodontik tedavi planlamalarında Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi cihazının hizmet vermeye başlamasıyla, tedaviler daha etkili şekilde yapılmaktadır.

Konik Işınlı Bilgisayarlı Tomografi cihazı, tedavi planlamasında da yol gösterici olması nedeniyle büyük bir öneme sahiptir. Çocuklarda tedavinin sağlıklı yapılabilmesi için gereken hareketsizlik ile uyumun olmaması durumunda, engelli hastalarda ise hastane bünyesinde hizmet veren ameliyathanede genel anestezi altında yapılan çoklu tedavi işlemleri öncesinde tedavi planlamasında diş hekimlerinin büyük yardımcısıdır.




Bu haber 667 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI