Bugun...



Diyarbakır'da Cinsel İçerikli Dans'a Vatandaşlardan Müdahale

Tema Park'ta düzenlenen etkinlikte çıplak ve cinsel içerikli danslara aileler tepki gösterdi, çıkan arbede polis müdahalesiyle son buldu.

facebook-paylas
Güncelleme: 10-06-2024 09:11:34 Tarih: 10-06-2024 08:53

Diyarbakır'da Cinsel İçerikli Dans'a Vatandaşlardan Müdahale

 

 

Diyarbakır'da yerel halk tarafından yakından bilinen, Eşcinsellik, LGBT gibi çeşitli ahlaksız çalışmalara ev sahipliğini sanat adı altında yapıldığı iddia edilen bir sanat okulunun bünyesindeki Swing dans topluluğu, iddialara göre Dem Partisi'nin izniyle Tema Park'ta bir etkinlik düzenledi. Ancak bu etkinlik, beklenmedik bir şekilde vatandaşların müdahalesiyle sonuçlandı ve olay büyüyerek arbedeye dönüştü.

Etkinlik sırasında ailelerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirdiği yeşil alanda, topluluk üyeleri tarafından çıplak ve cinsel içerikli dans figürleri sergilenmeye başlandı. Bu duruma tepki gösteren aileler, "Burada bu şekilde ahlaksızca dans edemezsiniz" diyerek dans grubuna müdahale etti. Dans grubu ise "Biz izin aldık özgürüz, istediğimizi yaparız" diyerek karşılık verdi. Bu sözlü tartışma kısa sürede fiziksel arbedeye dönüştü. Çevredeki diğer vatandaşlar araya girerek tarafları ayırmaya çalıştı ve dasn gurubuna bu tür hareketleri aileler içinde yapamazsınız diyerek parktan kovdu.

Arbedenin ardından her iki tarafın da birbirinden şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayın sosyal medyaya yansımasının ardından, Dem Partisi'ne yakın sosyal medya hesaplarından, "Hizbullah dans eden gençlere saldırdı" şeklinde dezenformasyon yaratılmaya çalışıldığı görüldü. Bu durum, olayın sosyal medya üzerinden daha da büyümesine ve tartışmalara yol açtı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çıkan olaylarla ilgili inceleme başlattı. 

Olay, şehirde geniş yankı uyandırdı ve halk arasında tartışmalara neden oldu. Bir yandan, sanat adı altında yapılan etkinliklerin özgürlük kapsamında değerlendirilmesi gerektiği savunulurken, diğer yandan ailelerin ve çocukların bulunduğu halka açık alanlarda bu tür ahlak dışı içeriklerin sergilenmesinin uygun olmadığı görüşü dile getiriliyor. Yaşanan bu olay, toplumsal değerler ve özgürlükler arasındaki hassas dengeyi bir kez daha gündeme taşıdı.

Swing Nedir? 

İngilizce'de “sallanmak” anlamına gelir. Temellerinde birbirine yakınlık kuran çiftlerin salınım hareketini barındıran Swing, dansçının akışkan ve ritmik hareketleriyle ortaya çıkar. İçerisinde pek çok farklı stil barındırsa da bu hareketlilik eş değiştirilerek te pek çok figür için geçerliliğini korur.

https://youtu.be/XgpPBe50m9E




Bu haber 4079 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI