Bugun...



Dr. Nevaf Tekruri: Meydanlardaki gösterilerinize devam edin

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Dr. Nevaf Tekruri, "Ey kardeşlerim, meydanlardaki gösterilerinize devam edin, hiçbir zaman durmayın. Gazze'yi, Aksa Tufanı'nı, mücahitleri desteklemeye devam edin" dedi.

facebook-paylas
Tarih: 28-04-2024 16:31

Dr. Nevaf Tekruri: Meydanlardaki gösterilerinize devam edin

 

 

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Diyarbakır'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Dünya Alimler Birliği Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin El-Karadaği, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı

Etkinlik Doç. Dr. Rıfat Ablay'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Etkinliğin selamlama konuşmasını Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri gerçekleştirdi.

Konuşmasına Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selamla başlayan Dr. Nevvaf Tekruri, bugün özellikle Filistin ve Gazze’de İslam alemi ve dünyanın gözü önünde katliam ve soykırımların işlendiğini; çocuk, kadın ve masum insanların üzerine bombalar yağdırıldığını söyledi.

Dr.Nevvaf Tekruri "Öncelikle kardeşlerim, böyle büyük bir organizeyi yapan Peygamber Sevdalıları Vakfı ve İTTİHADUL ULEMA'ya teşekkür ediyorum. Onlar şu an Peygamber aleyhisselatu vesselamın cihadını yenilemektedirler. Ya Resulallah! Şu an dünyada ve Diyarbakır'da senin adını yüceltmek için kardeşlerimiz toplanmışlar. Senin sünnetini ihya etmek için yola çıkmışlar." dedi.

"Aksa Tufanı İslam düşmanlarını zelil eyledi"

"Saygıdeğer alimler ve kardeşlerim! Peygamber aleyhisselatu vesselam, Bedir'e gittiği zaman müşriklerin, Müslümanların mallarından gasp ettiklerini geri almak için yola çıkmıştı. Bedir harbinin hak ile batıl arasındaki ayırım olduğunu ve Allahu Teala'nın isminin yücelmesine vesile olmasını Rabbimiz diledi ve batılı zelil etti." diyen Dr. Tekruri, "Hak ile batıl arasındaki ayrımı yapmak için yapacağımız fedakarlıklar ve orada canlarımızı feda etmemiz, Ebu Süfyan'ın kervanına ulaşmaktan daha hayırlıdır. Aksa Tufanı'nda mücahitler şunun için yola çıktılar; esir olan kardeşlerini kurtarıp onları özgürlüğüne kavuşturmak, yine Mescid-i Aksa'nın bir alışveriş yeri olmadığını, birilerine peşkeş çekilemeyeceğini tüm aleme, dünyaya göstermek istediler. Fakat Allah'u Teala, Aksa Tufanı'nda şunu ortaya çıkardı; Aksa Tufanı bütün insanlığa hayrı getirdi, bütün insanlığa özgürleşmenin nasıl olacağını gösterdi ve İslam düşmanlarını zelil eyledi" ifadelerini kullandı.

"Meydanlardaki gösterilerinize devam edin"

"Bizlerden Hilfü'l-Fudûl'un tekrar yaşanacağını kim bilebilirdi? Yahudilerle, Hristiyanlarla… Aksa Tufanı bunların tümünü gerçekleştirdi. Bugün Amerika'da, Almanya'da, Japonya'da, Fransa'da, ABD'nin üniversitelerinde insanlar ayaklanmışlar ve Aksa Tufanı'nın etkilerini bizlere göstermektedir." diyen Dr. Nevvaf Tekruri "Tebük günü şunu görüyoruz kardeşlerim; Müslümanlar Hazreti Ebubekir gibi Hazreti Ömer gibi mallarını Allah yolunda verdi. Yine Tebük Gazvesi ikinci bir kısım insanları ortaya çıkardı. Onlar da münafıklardı. O münafıklar ki müminlerin verdikleri sadakalarla alay ediyorlardı. Allah o münafıkları ortaya çıkardı ve onları da rezil eyledi. Bugün de Tebük Gazvesinde olduğu gibi iki grup insan ortaya çıktı. Aksa Tufanı'nda da iki grup insan ortaya çıktı. Şu an sizin gibi şu meydanı dolduranları ortaya çıkardı. Mümin kardeşlerine destek olmak için yardımcı olmak için sizin gibi insanları ortaya çıkardı. Alimleri ortaya çıkardı, aynı zamanda diğer tarafta münafıkları ortaya çıkardı. Hainleri ortaya çıkardı ve İslam aleminin üzerindeki bazı güç sahiplerinin hıyanetini ortaya çıkardı." şeklinde konuştu.

Dr. Tekruri, konuşmasının sonunda "Evet kardeşlerim, sizlere şu müjdeyi veriyorum. Gazze'deki mücahit kardeşlerimizin yenmesini beklemiyoruz. Bilakis onlar yendiler. Bu size bir müjdedir kardeşlerim. Ey kardeşlerim, onlar bu savaşlarında kazandı. Sizlerden de isteğimiz şudur; bu gösterilerinize, meydanlardaki gösterilerinize devam edin, hiçbir zaman durmayın. Gazze'yi, Aksa Tufanı'nı, mücahitleri desteklemeye devam edin" dedi.

 




Bu haber 613 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Diyarbakır Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI