Bugun...



Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Aile Akademisi ‘Aile Aşısı’ gibi olacak”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Aile Akademisi açılış törenine katılan Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Aile Akademisi’nin ‘Aile Aşısı’ gibi sonuç vereceğini söyledi. Modelin teorik temeli biyo-psiko-sosyo-spritüel gerçekliğe dayandığını vurgulayan Tarhan, “Bu proje pilot bir çalışmaydı, ilk aşama Üsküdar Üniversitesi ekibiyle 2020 yılında İstanbul valiliğinde 4 kaymakamlıkla gerçekleştirildi. Gaziantep Belediyesine uygulamacı eğitimi verildi. Kısa süre sonra da bu akademi kuruldu.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 29-12-2023 00:01

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Aile Akademisi ‘Aile Aşısı’ gibi olacak”

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın da davetli olduğu açılış programına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile çok sayıda isim katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Aile Akademisi ‘Aile Aşısı’ gibi olacak…”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Aile Akademisinin açılışına katılan psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Aile konusunda böyle multidispliner bir projeyi gerçekleştirdiği için Sayın Bakanımız Fatma Şahin’in şahsında bütün emeği geçenlere teşekkür ederim.” diyerek başladığı konuşmasında, Aile Akademisi’nin ‘Aile Aşısı’ gibi sonuç vereceğini söyledi. Tarhan şöyle devam etti:

“Aile Akademisi ‘Aile Aşısı’ gibi sonuç verecek diyebiliriz. Bu proje pilot bir çalışmaydı ilk aşama Üsküdar Üniversitesi ekibiyle 2020 yılında İstanbul valiliğinde 4 kaymakamlıkla gerçekleştirildi, Gaziantep Belediyesine uygulamacı eğitimi verildi. Kısa süre sonra da bu akademi kuruldu.

Modelin teorik temeli biyo-psiko-sosyo-spritüel gerçekliğe dayanmaktadır. Pek çok aileye dokunulmuş birincil ve ikincil korumalar yapılmıştır. Bizzat yerinde başarılı uygulamaları görmek bizi çok sevindirdi.”

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Hane kırılganlığın hızla yükseliyor…”

Boşanmaların arttığını, TÜİK’e göre ilk beş yılda yüzde 38’e varan oranıyla Avrupa rakamlarına yaklaştığını ifade eden Tarhan, “Hane kırılganlığı arttı, evlilik dışı doğumlarda Türkiye iyi durumda ama 10-20 sene sonra kriz gözüküyor. Günümüzde koruma ve önleme çalışması tıbbi tedaviden çok daha önceliklidir. Özellikle Gaziantep özelinde Savcılık ve Baroların desteği bu konuda kıymetlidir.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Arabuluculuk aile mahkemelerinin yükünü azaltacak ara bir çözüm”

Tarhan konuşmasında arabuluculuğun önemine dikkat çekti. Tarhan; “Hukuk sistemimizde aile mahkemelerinin iş yükünü azaltacak anlaşmalı boşanmaları hızlandıracak ama uzlaşma seçeneği sunan ‘Mediyatörlük (Arabuluculuk)’ sisteminin gündeme alınması zorunluluk oldu. Aile akademisi, ekibinin bir parçası olabilir. Aileyi yargılamanın çatışmalı ortamında değil arabuluculuğun kapsayıcı alanında değerlendirmek çok isabetli bir çözümdür.” dedi.

Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Zihinlerimiz işgal ediliyor…”

“Toprak işgalinden daha önemli olan ‘Zihin işgali’ne günümüzde maruz kalıyoruz.” ifadelerini kullanan Tarhan, son sığınağımız aileyi korumanın bir vebal olduğunu söyledi ve ekledi:

“Sayın Ticaret Bakanımız Ömer Bolat burada yanlışım varsa düzeltsin lütfen. Ticari arabuluculuk yüzde 70’e kadar başarılı oldu, kira arabuluculuğu başladı. Boşananların yüzde 20’sinin geri döndüğü istatistiklerce bilinmektedir.

Modernizm, ‘aile kutsal değil birey kutsaldır’ diyerek, aile kurumunu terk etti. Biz Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın tanımı ile Ataerkil Anaerkil değil Aileerkil bir kültürü yaşatmalıyız.

Sayın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ın Avrupa tecrübesi bizim için bir şanstır. Gelecek kuşakların ve çocukların yüzünü güldürmek bu projenin meyvesi olacaktır.

Bu kutsal görevde emeği olan herkese minnet ve şükranlarımı sunarım.”

Aile Akademisi açılış töreninde Gaziantep Valisi Kemal Çeber konuşmasında zihinlerimizin saldırı altına olduğuna dikkat çekerek hedefin aile olduğu ve bu projeyi desteklediklerini belirtti.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ise arabuluculuk sisteminin ticaret bakanlığında başarılı olduğunu, aile alanında da göz önüne alınmasının faydalı olacağını ifade etti.

Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise törende yaptığı konuşmada Aile Akademisi uygulamasının bütün Türkiye’de yaygınlaşmasını önemsediğini belirtti. 

“Biz, gücümüzü aileden alırız”

Ailenin önemine dikkati çeken Göktaş, "Aile, insanın hayatta sahip olabileceği en değerli hazinelerdendir. Aile, geçmiş ile gelecek, çocuk ile anne-baba, birey ile toplum arasında köprüdür. Biz, gücümüzü aileden alırız. Ailenin sahip olduğu güç ve çözüm kabiliyeti toplumsal huzurun da teminatıdır." diye konuştu.

Bakan Göktaş, ailenin temelleri güçlendiğinde toplumun temellerinin de güçlendiğini belirterek, “Güçlü aile, güçlü toplum demektir. Toplumsal yapının ve sosyal kalkınmanın sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için aile kurumunun güçlendirilmesi önem arz etmektedir.” dedi.




Bu haber 972 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI