Bugun...



Bakan Özhaseki: Tertemiz bir hava için canla başla çalışıyoruz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bakanlık olarak 'Temiz Hava için Bir Aradayız' diyerek; hava kalitemizi ölçüyor, izliyor, geliştirdiğimiz modelleme sistemleri ile takip ederek iyileştiriyor, tertemiz bir hava için canla başla çalışıyoruz." dedi.

facebook-paylas
Tarih: 08-09-2023 00:25

Bakan Özhaseki: Tertemiz bir hava için canla başla çalışıyoruz

Bakan Özhaseki, ‘7 Eylül Mavi Bir Gökyüzü için Uluslararası Temiz Hava Günü’nü dolasıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Özhaseki, "Temiz hava, sağlıklı bir nefes. Geleceğe bırakabileceğimiz en güzel miras. Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen ‘7 Eylül Mavi Bir Gökyüzü için Uluslararası Temiz Hava Günü’nü bu yıl 'Temiz Hava için Bir Aradayız' temasıyla kutluyoruz. Bakanlık olarak ‘Temiz Hava için Bir Aradayız diyerek; hava kalitemizi ölçüyor, izliyor, geliştirdiğimiz modelleme sistemleri ile takip ederek iyileştiriyor, tertemiz bir hava için canla başla çalışıyoruz. ‘Dünya Temiz Hava Günü’müz kutlu olsun." Dedi.

Hava kalitesi 365 sabit ölçüm istasyonu ile anlık takip ediliyor

Öte yandan Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan bilgilendirmeye göre Bakanlık tarafından yürütülen çalışmalarla, şehirlerdeki hava kalitesinin yükseltilmesi için birçok proje hayata geçirildi. Çevre alanında hazırlanan mevzuatların ilk temalarından birisi olan "Hava Kalitesi" çalışmalarla günümüzde dış ortam hava kalitesi yönetimi ve kaynak bazlı kirlilik kontrolüne yönelik projeler yürütülüyor. Hava kalitesi, Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliği çerçevesinde, 365 adet sabit ölçüm istasyonu ile anlık olarak ölçülüyor ve kamuoyu anlık olarak bilgilendiriliyor.

Yerli ve milli yazılımlarla inceleniyor

Temiz hava için hava kalitesini iyileştirmek amacıyla ve net sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda Bakanlık tarafından geliştirilen yerli ve milli Hava Emisyon Yönetim (HEY) Portalı ve NEFES yazılımları ile de şehirlerdeki hava kalitesi 3 boyutlu ortamda incelenerek hesaplanıyor. Yapılan çalışmalar doğrultusunda temiz hava için hava kalitesini iyileştirmek amacıyla ve net sıfır emisyon hedefleriyle şehirlerdeki hava kirliliğinin azaltılmasına dair politikalar belirleniyor.

İllerdeki ısınma, sanayi ve ulaşım kaynaklı hava kirliliğini azaltacak ve hava kalitesini iyileştirecek yeşil dönüşüm ve yerel çözümlerin etkinleştirilmesi çalışmaları hız kesmeden sürdürülüyor.

 




Bu haber 769 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI