Bugun...



20 dönümlük tarlaya 5 farklı ürün ekerek geçimini sağlıyor

Havaların ısınmasıyla sebze ve meyve fideleri toprakla buluşmaya başladı. Batmanlı çiftçi Hüseyin Erden, ailesiyle beraber 20 dönümlük tarlaya 5 farklı ürün ekerek geçimini sağlıyor.

facebook-paylas
Tarih: 27-04-2024 00:10

20 dönümlük tarlaya 5 farklı ürün ekerek geçimini sağlıyor

 

 

Batman merkeze bağlı Balpınar (segırkan) beldesi Zorköy Mahallesinde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan çiftçi Hüseyin Erden, kiraladığı 20 dönümlük tarlaya kabak, marul, lahana, nohut ve dolma biber ektiğini söyledi.

Çiftçilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirten Erden, hasta olmasına rağmen ailesini tarlada yalnız bırakmayarak destek vermeye devam ettiğini belirti.

Fide, gübre, ilaç, tarla kirası, akaryakıt ve işçi maliyetlerinin artmasından şikâyetçi olduklarını ifade eden Erden, birçok ürün fidesinin kendisinin yetiştirdiğini ve tarladaki tüm işleri ailesiyle beraber yaptığını ifade etti.

"Tüm ürünlerimizi ailece ekip topluyoruz"

Hüseyin Erden

20 dönümlük tarlada 5 farklı ürün ektiklerini belirten Erden, "Genel olarak ailece çiftçilikle uğraşıyoruz. Tarlam 20 dönümdür. Burada 5 çeşit ürün ektik. Burada kabak, marul, lahana, nohut, dolma biberi şu anda ailece ekiyoruz. Allah kısmet ederse biber haricinde kabak, lahanayı ve marulu temmuz ayına kadar hasadı bittikten sonra farklı ikinci ürün ekeceğiz. İşlerimizi işçi tutmadan ailece yapıyoruz. Çünkü işçi maliyeti yüksektir. Hasta olduğum için tarlada çalışamıyorum ama ailemle beraber tarlaya gelerek başlarında duruyorum. Çocuklarımla tarlaya gelmesem dayanamıyorum. Tarla geldiğimde kendimi iyi hissediyorum ve geçimimizi bu şekilde sağlıyoruz." dedi.

"Fide maliyetleri yüksek"

15 gün sonra ilk önce marulun hasadına başlayacaklarını ifade eden Erden, "Kabağın bir ay içesinde, lahananın ise Kurban Bayramı'na 10-15 gün kala inşallah hasadı başlayacak. Şimdi ekimini yaptığımız dolma biberler ise temmuz ayının 15'i gibi hasada gelir. Geçimimizi tarladan elde ettiğimiz için çalışmaktan zevk alıyoruz. Tarlada hasadını yaptığımız ürünleri sebze ve meyve haline götürüp satıyoruz. Biber haricinde kabak, lahana ve marul fidelerini kendim yetiştirdim. Fide maliyetleri yüksek. Tarlanın sürülmesi, kirası, gübre ve ilaçlama gibi tarlanın masrafı ve uğraşı çoktur. Tek isteğimiz ekmiş olduğumuz mahsullerden iyi bir kazanç elde etmektir. Biz de memnun olalım ve tüketici de memnun olsun." şeklinde konuştu.




Bu haber 416 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Yaşam Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI