Bugun...



DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Taksim Meydanı’nın işçilere kapatılması Anayasa’ya aykırı, açıkça bir hak ihlalidir”

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin, 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklanmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu ve meydanın işçilere kapatılmasının hak ihlali olduğunu belirtti. Şahin, “Büyük devletler vatandaşından korkmaz. Emekçisini tehdit olarak algılamaz. Eğer bir iktidar işçisini tehdit olarak görmeye başlamışsa gitme vakti gelmiştir, açıkça acziyet içerisindedir.” dedi.

facebook-paylas
Tarih: 30-04-2024 19:30

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin: “Taksim Meydanı’nın işçilere kapatılması Anayasa’ya aykırı, açıkça bir hak ihlalidir”

 

 

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla açıklama yapan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Anayasa Mahkemesi’nin 1 Mayıs’ın Taksim meydanıyla özdeşleştiğini ve meydanın tarihi önemini belirttiği kararında, kutlamalar için kategorik olarak yasaklanmasını Anayasa bakımından kabul edilemez bulduğunu belirtti.

“Taksim Meydanı’nın işçilere kapatılması Anayasa’ya aykırı, açıkça bir hak ihlalidir”

Anayasa Mahkemesi kararlarının herkes için bağlayıcı olduğunu ifade eden Şahin, yasama, yürütme ve yargı organı fark etmeksizin herkesin bu kararları uygulamak zorunda olduğunu, Anayasa Mahkemesinin kararında, bu kararın uygulanmasında İçişleri Bakanlığını istisna olarak göstermediğini kaydetti.   Anayasa’nın 34. Maddesinde “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.” Hükmünün yer aldığını vurgulayan Şahin,   “1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklanmasını gerektirecek gerçek bir tehlikenin varlığını açıklamadan ve katılımcıların anılan yerde etkinlik yapabilmeleri için mümkün olan önlemler bulunup bulunmadığını irdelemeden tercih edilen mekânda toplanmayı yasaklamak açıkça anayasaya aykırı olup, Taksim Meydanının işçilere kapatılması açıkça bir hak ihlalidir.

Toplantı ve gösteri yürüyüşleri için Taksim Meydanı’nın uygun olmadığını söyleyen Ali Yerlikaya’ya buradan sesleniyoruz; Beşiktaş taraftarı için Dolmabahçe, Fenerbahçe taraftarı için Kadıköy, Galatasaray taraftarı için Gayrettepe ne ise işçi kardeşlerimiz içinde Taksim odur.” diye konuştu.

“İcra makamında olanların serzenişte bulunma hakkı yoktur”

DEVA Partisi Sözcüsü Şahin, Anayasa’nın açık hükmüne rağmen İçişleri Bakanlığı’nın bu hükmün hilafına hareket etmesinin açıkça Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtti. “Lafa gelince temel referanslarının hukuk ve insan hakları olduğunu ifade eden Sayın İçişleri Bakanı’nı ironi yapıyor olmalı” şeklinde konuşan İdris Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“İçişleri Bakanı, Anayasa’yı ve Anayasa Mahkemesi’nin kararını yok saymaktadır. İçişleri Bakanı’nın bu tavrı iktidarın açıkça işçiden korktuğunu göstermektedir. Büyük devletler vatandaşından korkmaz. Emekçisini tehdit olarak algılamaz. Eğer bir iktidar işçisini tehdit olarak görmeye başlamışsa gitme vakti gelmiştir, açıkça acziyet içerisindedir. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı yaptığı basın toplantısında bir kısım terör örgütlerinin sosyal medyadan taksim için çağrı yaptığını ve bunun bir tehlike oluşturduğunu ifade etmez. Varsa böyle bir tehlike onun gereğini sessiz ve sedasız yapar ve sorumluları bağımsız yargı önüne çıkartır. Böyle bir sözü İçişleri Bakanı’nın ağzından duymamız kabul edilebilir değildir. İcra makamında olanların serzenişte bulunma hakkı yoktur.”

“Cumhurbaşkanı dahil herkesi Taksim Meydanı’na davet ediyoruz”

Şahin, Taksim Meydanı’nın sembol bir alan olduğunu, işçinin hakkıyla Emek ve Dayanışma Bayramını kutlamasını arzu ettiklerini belirterek, “Başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlar olmak kaydıyla herkesi Taksim’de karnaval havasında İşçi Bayramını kutlamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı’nı da Taksim’de gerçekleştirilecek olan etkinliğin güven ve huzur içerisinde gerçekleşmesi için her türlü tedbiri almaya çağıran DEVA Partili Şahin, “İşçi ve emekçi kardeşlerimizin, birlik, dayanışma ve hak arama günü olarak kutlanan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyor, bir şölen havasında kendileri için sembol olan Taksim’de iktidarı utandıracak şekilde kutlamalarını diliyoruz.” ifadelerine yer verdi.




Bu haber 318 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Manşetler Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
NAMAZ VAKİTLERİ
HABER ARA
YUKARI YUKARI